• PUDDING RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 65 g) 130 g - BAUCK HOF

Bezglutenowy budyń na bazie ryżu.

Brak towaru
10.55
Wpisz swój e-mail
Dostępność Brak towaru

SKŁADNIKI
mąka ryżowa* (68 %), kaszka ryżowa* (10 %), cukier buraczany*, wanilia*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje. Jedna torebka wystarczy na 2 porcje.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 2 porcje potrzeba 0,5 litra mleka. Do miski wsypać 1 torebkę puddingu (65 g) i wymieszać z 7 łyżkami mleka. Pozostałą część MLEKA zagotować. Przygotowany pudding wlać do gorącego MLEKA i gotować około 1 minuty ciągle mieszając. Następnie wlać pudding do małych salaterek. Podawać na ciepło lub na zimno. W zależności od swych preferencji można dodać 100 g rodzynek/50 g posiekanych orzechów/owoce.
Na 4 porcje potrzeba 1 litr mleka. Obie torebki puddingu wsyp do miski i wymieszać z 14 łyżkami mleka. Pozostałą część MLEKA zagotować. Przygotowany pudding wlać do gorącego MLEKA i gotować około 1 minuty ciągle mieszając. Następnie wlać pudding do małych salaterek. Podawać na ciepło lub na zimno. W zależności od swych preferencji można dodać 100 g rodzynek/50 g posiekanych orzechów/owoce.

Wersja wegańska
Na 1 torebkę puddingu (65 g) zagotować 450 ml napoju sojowego. Przygotowanie jak wyżej.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1590 kJ/375 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,25 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i łubin.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Niemcy
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci