• Kategorie
  • Szukaj
  • OLEJE OLIWY I INNE TŁUSZCZE

Oleje tłoczone na zimno produkowane są w specjalnych prasach w których temperatura nie przekracza 50 stopni C co pozwala zachować najwięcej wartości odżywczych, w tym kwasy Omega 3 i 6, i wit E. Oleje ekologiczne mają szerokie zastosowanie: do sałatek ,sosów, smażenia i pieczenia. Niektóre z nich znajdują też zastosowanie w kosmetyce. W swojej ofercie posiadamy również margaryny ekologiczne roślinne i masło klarowane ghee nadające się do smarowania, pieczenia i smażenia (temperatura tzw. dymienia wynosi 250 stopni)

SKŁADNIKI olej słonecznikowy*, tłuszcze roślinne* (olej palmowy*, olej kokosowy*), woda, oliwa z oliwek extra virgin* (12 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika*),...
MASŁO EKSTRA KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO 200 g
Dostępność Duża dostępność
15.45
szt. Do przechowalni
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Dostępność Duża dostępność
40.65
szt. Do przechowalni
Masło klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Dostępność Duża dostępność
51.95
szt. Do przechowalni
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Dostępność Duża dostępność
80.75
szt. Do przechowalni
olej z nieprażonych ziaren arganii* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność Średnia dostępność
69.15 -8% 63.45
szt. Do przechowalni
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
Dostępność Duża dostępność
35.00
szt. Do przechowalni
  Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
Dostępność Duża dostępność
20.95
szt. Do przechowalni
Idealny w połączeniu z pizzą, makaronem lub do marynowania. Zaledwie kilka kropel wystarcza, aby wzbogacić smakowo danie.
Dostępność Duża dostępność
29.95
szt. Do przechowalni
Kompozycja MASŁA ghee i oleju słonecznikowego zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy) oraz witaminę E. Intensywny smak MASŁA idealnie pasuje do warzyw, smażonych ziemniaków, naleśników i ryb.
Dostępność Duża dostępność
44.95
szt. Do przechowalni
Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej. 
Dostępność Duża dostępność
45.95
szt. Do przechowalni
Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej. 
Dostępność Duża dostępność
25.95
szt. Do przechowalni