-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Kategorie
- Szukaj
-
MĄKI , SKROBIE, KUZU
W sprzedaży mamy wiele rodzajów mąk: ze zbóż tych znanych (żytnia, pszenna), z prastarych (z płaskurki, z samopszy, z orkiszu), naturalnie bezglutenowych (gryczana, ryżowa, kukurydziana, amarantusowa, z kasztanów). Nie zapominajmy o mące bananowej czy migdałowej jeśli chcemy wzbogacić smak i wartości odżywcze a ograniczyć lub wyeliminować cukier z przepisu. Niektóre mąki "są trudne", warto wtedy sięgnąć po zdrowy zagęstnik, by wypiek był łatwiejszy i smaczniejszy.W kuchni przydadzą się też gotowe mieszanki: na chleb, bułki, ciasto.
Błonnik bambusowy jest bezwonny i ma neutralny smak, jest niskokaloryczny i praktycznie nie zawiera węglowodanów (0,1g w 100g)
Dostępność | Duża dostępność |
12,90 zł
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
Dostępność | Duża dostępność |
13,85 zł
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
Dostępność | Duża dostępność |
28,95 zł
Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że smak jest neutralny, a siła wiązania nieco silniejsza niż kuzu szarego
Dostępność | Duża dostępność |
50,95 zł
Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.
Dostępność | Duża dostępność |
32,95 zł
Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba.
Dostępność | Duża dostępność |
12,00 zł
Ekologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajl
Dostępność | Duża dostępność |
12,55 zł
To mąka wszechstronnego użytku, którą można wykorzystać zarówno do pieczenia, jak i gotowania. Mąka schar mix c pozwoli Ci przygotować domowy makaron, rozmaite ciasta i ciasteczka oraz budyń. Świetnie też zagęści sos albo będzie stanowiła bazę do zasmażki lub sosu beszamelowego
Dostępność | Średnia dostępność |
21,95 zł
Otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego i zmielonego ziarna gryki
Dostępność | Duża dostępność |
16,45 zł
Ekologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Dostępność | Duża dostępność |
18,95 zł
Ekologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Dostępność | Duża dostępność |
10,95 zł
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Dostępność | Duża dostępność |
20,45 zł
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|