- Kategorie
- Szukaj
-
zagęszczające i spulchniające
Ekologiczny agar-agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.
Dostępność | Duża dostępność |
33.95
Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.
Dostępność | Duża dostępność |
8.85
Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.
Dostępność | Duża dostępność |
13.99
SKŁADNIKI
Ekologiczne suszone drożdże Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.
Dostępność | Duża dostępność |
5.99
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
Dostępność | Duża dostępność |
13.85
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
Dostępność | Duża dostępność |
28.95
Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki)
Dostępność | Duża dostępność |
20.75
Składniki: Inulina z korzenia cykorii 100%.
Produkt naturalnie bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szcz...
Dostępność | Duża dostępność |
15.95
Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że smak jest neutralny, a siła wiązania nieco silniejsza niż kuzu szarego
Dostępność | Duża dostępność |
50.95
Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.
Dostępność | Duża dostępność |
32.95
Ekologiczne łuski babki jajowatej sproszkowane są wartościowe z uwagi na wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W połączeniu z wodą tworzą żel. Mogą stanowić dodatek do zagęszczania zup i sosów jak również do koktajli, OWSIANEk, musli
23.55
PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 24 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)
Dostępność | Średnia dostępność |
6.85