• Kategorie
  • Szukaj
  • zagęszczające i spulchniające

Ekologiczny agar-agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.
Dostępność Duża dostępność
33,95 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.
Dostępność Duża dostępność
8,85 zł
szt. Do przechowalni
Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.
Dostępność Duża dostępność
13,99 zł
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI Ekologiczne suszone drożdże Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.
Dostępność Duża dostępność
5,99 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
Dostępność Duża dostępność
13,85 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
Dostępność Duża dostępność
28,95 zł
szt. Do przechowalni
Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki)
Dostępność Duża dostępność
20,75 zł
szt. Do przechowalni
Składniki: Inulina z korzenia cykorii 100%. Produkt naturalnie bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szcz...
Dostępność Duża dostępność
15,95 zł
szt. Do przechowalni
Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że ​​smak jest neutralny, a siła wiązania nieco silniejsza niż kuzu szarego
Dostępność Duża dostępność
50,95 zł
szt. Do przechowalni
Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka. W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.
Dostępność Duża dostępność
32,95 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczne łuski babki jajowatej sproszkowane są wartościowe z uwagi na wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W połączeniu z wodą tworzą żel. Mogą stanowić dodatek do zagęszczania zup i sosów jak również do koktajli, OWSIANEk, musli
Dostępność Duża dostępność
23,55 zł
szt. Do przechowalni
PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 24 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)
Dostępność Średnia dostępność
6,85 zł
szt. Do przechowalni