• Kategorie
  • Szukaj
  • RYBY I OWOCE MORZA

Ryby są źródłem kwasów Omega-3, pełnowartościowego białka oraz witamin z grupy B, A, E, D. Wybierajmy te z certyfikatem zrównoważonego rybołówstwa MSC, gwarantującym że ryby pochodzą ze stabilnych, dobrze zarządzanych łowisk, a połowy przeprowadzane są w sposób niezagrażający środowisku naturalnemu pozostawiając więcej dzikich ryb w morzach i oceanach, Standard łańcucha dostaw jest szczegółowo monitorowany i oznacza możliwość odtworzenia i śledzenia poprzez wszystkie etapy produkcji, przetwórstwa i dystrybucji.

Sardela europejska (Engraulis encrasicolus), złowiona w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.VIII), podobszar połowu: Zatoka Biskajska.
Dostępność Duża dostępność
18.65
szt. Do przechowalni
Sardela, choć jest rybą, nie dodaje potrawom typowego niemiłego rybiego posmaku i można ją łączyć zarówno z mięsem, jak i innymi rybami czy owocami morza, a także z jarzynami. Doskonale komponuje się z chlebem, jajkami, awokado i makaronem.
Dostępność Duża dostępność
21.95 -18% 17.99
szt. Do przechowalni
Dostępność Średnia dostępność
32.95
szt. Do przechowalni
Dostępność Średnia dostępność
65.95
szt. Do przechowalni
Filety z makreli ze zrównoważonego rybołówstwa. MAKRELA złowiona na północno-wschodnim Atlantyku.
Dostępność Duża dostępność
13.25
szt. Do przechowalni
Kałamarnica Humboldta (Dosidicus gigas) złowiona w południowo-wschodniej części Oceanu Spokojnego (FAO 87.I.13).
Dostępność Duża dostępność
19.40
szt. Do przechowalni
TUŃCZYK złowiony w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO27.VIII/X.a.2) i środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.2-III.12) oraz południowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 47.A).
Dostępność Duża dostępność
22.15
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI łosoś atlantycki* (97%), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność Duża dostępność
24.95
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność
26.85
szt. Do przechowalni
Dostępność Średnia dostępność
52.95
szt. Do przechowalni