• Kategorie
  • Szukaj
  • płatki otręby błonniki

Błonnik akacjowy inaczej nazywany gumą arabską jest bezzapachowy, bez smaku, bezbarwny. Charakteryzuje się dobra rozpuszczalnością w wodzie. Polecamy jako dodatek do jogurtów,musli,płatków śniadaniowych,kefirów i różnych sosów.Przed spożyciem dokładnie wymieszać.
Dostępność Duża dostępność
24,95 zł
szt. Do przechowalni
Błonnik bambusowy jest bezwonny i ma neutralny smak, jest niskokaloryczny i praktycznie nie zawiera węglowodanów (0,1g w 100g)
Dostępność Duża dostępność
12,90 zł
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność
26,99 zł
szt. Do przechowalni
Suplement diety. Zaleca się spożywać 2 razy dzeinnie przed śniadaniem i kolacją po 6 g (1 czubata łyżeczka). Należy zalać suplement ciepłą wodą, odczekać 5-10 minut i wypić. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. W trakcie spożywania błonnika zaleca się picie 2 l wody dziennie.
Dostępność Duża dostępność
17,95 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczny błonnik witalny jest połączeniem nasion babki płesznik oraz łusek babki jajowatej w proporcji 4:1. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu przewodu pokarmowego. Błonnik witalny najlepiej spożywać w postaci napoju, zalany wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Może stanowić także dodatek do jogurtu, pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów.
Zbożowe gwiazki o smaku czarnej porzeczki to propozycja dla całej rodziny. Zachwyci i starszych, i młodszych. Do idealny dodatek do różnego rodzaju jogurtów, a także jako samodzielna przekąska.Źródło ryboflawiny, niacyny, żelaza, fosforu, cynku i magnezu. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Dostępność Średnia dostępność
9,55 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczne otręby ORKISZowe powstają podczas procesu przemiału ORKISZu na grys orkiszowy. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Doskonale smakują z przetworami MLECZNYmi. Mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów. Polecamy również wykorzystanie otrąb w domowych wypiekach i potrawach mącznych. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
Dostępność Duża dostępność
4,25 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczne otręby OWSIANE, to produkt powstający przy przemiale owsa na mąkę owsianą. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Polecamy jako dodatek do porannej kaszki śniadaniowej oraz jako panierkę do kotletów, dodatek do ciast, pasztetów warzywnych, chleba, sosów. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
Dostępność Duża dostępność
7,95 zł
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI płatki JĘCZMIENNE*, płatki Z PSZENICY ORKISZ*, płatki OWSIANE*, płatki ŻYTNIE* (*certyfikowany składnik ekologiczny). SPOSÓB PRZYGOTOWANIA gotować w pro...
Dostępność Duża dostępność
11,25 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczne płatki amarantusowe uzyskuje się z gniecionych ziaren amarantusa. Płatki amarantusowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
Dostępność Duża dostępność
12,45 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecamy jako dodatek do potraw mięsnych, zup, a także do musli i deserów. Z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany.
Dostępność Duża dostępność
8,95 zł
szt. Do przechowalni
Ekologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecamy jako dodatek do potraw mięsnych, zup, a także do musli i deserów. Z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany.
Dostępność Duża dostępność
15,35 zł
szt. Do przechowalni