• Kategorie
  • Szukaj
  • miso i sos sojowy

Dostępność Duża dostępność
39,00 zł
szt. Do przechowalni
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI - minimum 1 rok.
Dostępność Duża dostępność
31,95 zł
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność
40,95 zł
szt. Do przechowalni
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany. Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu - kilka dni
Dostępność Duża dostępność
41,00 zł
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI ryż*, nasiona soi* (37%), woda, nierafinowana sól morska, enzym (aspergillus oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność Mało
31,95 zł
szt. Do przechowalni
Aminos to sos, który jest idealnym zamiennikiem sosu sojowego. Odpowiedni jako marynata do mięsa, drobiu, owoców morza, do gotowania oraz jako sos do sałatek.
Dostępność Duża dostępność
16,45 zł
szt. Do przechowalni
Sos otrzymany w wyniku tradycyjnej japońskiej fermentacji przez 9 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
Dostępność Duża dostępność
23,95 zł
szt. Do przechowalni
Sos SOJOWY wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.
Dostępność Duża dostępność
31,55 zł
szt. Do przechowalni
Słodki, tradycyjny sos Japoński, przygotowany na bazie sosu Tamari.
Dostępność Duża dostępność
23,95 zł
szt. Do przechowalni
Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. 25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego.
Dostępność Duża dostępność
46,95 zł
szt. Do przechowalni
Fermentowany w okresie od 6 do 8 miesięcy.
Dostępność Duża dostępność
25,95 zł
szt. Do przechowalni