-
Producent - Fiorentini WŁOCHY
Nasza historia zaczyna się w Turynie w 1918 roku w sklepie spożywczym
Leonildo, potem, dzięki jego synowi Vittorio, zaczęto sprzedawać jak na
tamte czasy dosyć egzotyczne produkty o dziwnych nazwach i jeszcze
dziwniejszych smakach i zapachach, jak na przykład kuskus i podpłomyki.
Dzięki Roberto i Adrianie Fiorentini w połowie lat 70-tych firma
osiągnęła swój pierwszy punkt zwrotny. Przekształcono się wtedy z klepu
specjalistycznego w hurtownię. Od 2002 roku firma produkuje żywność
ekologiczną o silnych konotacjach zdrowotnych, alternatywy dla typowego
chleba, przekąski i krakersy z ekspandowanych zbóż.
Badania nad smakiem i lekkością kontynuują Fabrizia i Simona, którzy reprezentują już czwarte pokolenie rodzinnej firmy.
Badania nad smakiem i lekkością kontynuują Fabrizia i Simona, którzy reprezentują już czwarte pokolenie rodzinnej firmy.
- Parametry
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|