• Kategorie
  • Szukaj
  • Producent - La Bio Idea HOLANDIA

La Bio Idea to marka zrzeszająca wielu ekologicznych rolników i przetwórców. W ofercie możemy znaleźć wiele włoskich przysmaków: makaronów, przetworów z pomidorów, oliw, octów i wiele innych…

Makarony La BIO IDEA to ponad 100 lat tradycji rodziny Barbagallo. Prawdziwy makaron jest wytwarzany z sycylijskiej pszenicy durum w małej manufakturze u podnóża Etny. Żyzna wulkaniczna gleba w połączeniu z łagodnym klimatem daje wysokiej jakości ziarna. Analizy laboratoryjne to nie wszystko. Giuseppe Barbagallo ufa tradycyjnym metodom. Istnieje wiele rodzajów durum, ale tylko stare autentyczne odmiany wysokiej jakości są używane do tego, co trafi na półkę jako makaron La BIO IDEA.

Środkowe i południowe Włochy oferują idealny klimat do uprawy pomidorów. Śródziemnomorskie słońce połączone z delikatną bryzą sprawiają, że dojrzewające tu pomidory są niezwykle soczyste i smaczne. To właśnie ten region, na południe od Rzymu, wybrał Oreste Simonetti. W okresie od marca, kiedy nasiona są sadzone do lipca, miesiąca zbioru, pomidory La BIO IDEA poddawane są pogodowej próbie i narażone na deszcz, wiatr i oczywiście dużo słońca. Tylko takie pomidory rozwijają pełnię smaku. Po zbiorze pomidory są przebierane i przetwarzane w ciągu 24 godzin na passatę, koncentrat oraz pomidory pakowane w całości lub krojone.

Firma poza przetwarzaniem pomidorów produkuje także autentyczne, pyszne, ekologiczne składniki wielu dań będących doskonałą bazą do prawdziwie włoskich przysmaków. Warzywa, owoce uprawia się i przetwarza we Włoszech, na słonecznej, żyznej wyspie Sycylii i innych regionach śródziemnomorskich (Półwysep Apeniński, Grecja), gdzie tradycja i rzemiosło są powodem do prawdziwej dumy. Od wielu lat firma z powodzeniem wspiera niewielkie gospodarstwa, które z pasją pracują w systemie rolnictwa ekologicznego, nie stosując nawozów sztucznych, pestycydów i przyspieszaczy wzrostu. Rolnicy używają wyłącznie naturalne nawozy, sprzyjających zmianowaniu i zachowaniu prawidłowej struktury oraz żyzności gleby. Produkty La BIO IDEA pozbawione są aromatów, konserwantów i barwników, to produkty o wysokiej jakości, wynikającej ze sprzyjających warunków środowiskowych oraz starannych procedur wytwarzania.
Sardela, choć jest rybą, nie dodaje potrawom typowego niemiłego rybiego posmaku i można ją łączyć zarówno z mięsem, jak i innymi rybami czy owocami morza, a także z jarzynami. Doskonale komponuje się z chlebem, jajkami, awokado i makaronem.
Dostępność Duża dostępność
23.55
szt. Do przechowalni
Fregola to makaron typowy dla tradycji kulinarnej Sardynii, występuje w charakterystycznej formie nieregularnych kuleczek.
Dostępność Duża dostępność
14.15
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI semolina z pszenicy durum*, jaja* (20%) (*cetyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność Duża dostępność
10.35
szt. Do przechowalni
Orzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu.
Dostępność Duża dostępność
14.55
szt. Do przechowalni
Ocet z wina z białych winogron* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Kwasowość 6%
Dostępność Duża dostępność
15.65
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI pomidory*, sok pomidorowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność Duża dostępność
8.45
szt. Do przechowalni
Pomidory w sosie własnym, bez skóry, w całości.
Dostępność Duża dostępność
8.14
szt. Do przechowalni
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z makaronem. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
Dostępność Duża dostępność
12.95
szt. Do przechowalni
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów
Dostępność Duża dostępność
8.45
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI: Przetarte pomidory*, bazylia (0,4%) *certyfikowany składnik ekologiczny
Doskonale sprawdza się jako dodatek do grillowanych mięs, pieczonych RYB, a także jako smaczna przekąska.
Dostępność Duża dostępność
16.45
szt. Do przechowalni