-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
0,00 zł
0
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
- Kategorie
- Szukaj
-
Producent - La Bio Idea HOLANDIA
La Bio Idea to marka zrzeszająca wielu ekologicznych rolników i
przetwórców. W ofercie możemy znaleźć wiele włoskich przysmaków:
makaronów, przetworów z pomidorów, oliw, octów i wiele innych…
Makarony La BIO IDEA to ponad 100 lat tradycji rodziny Barbagallo. Prawdziwy makaron jest wytwarzany z sycylijskiej pszenicy durum w małej manufakturze u podnóża Etny. Żyzna wulkaniczna gleba w połączeniu z łagodnym klimatem daje wysokiej jakości ziarna. Analizy laboratoryjne to nie wszystko. Giuseppe Barbagallo ufa tradycyjnym metodom. Istnieje wiele rodzajów durum, ale tylko stare autentyczne odmiany wysokiej jakości są używane do tego, co trafi na półkę jako makaron La BIO IDEA.
Środkowe i południowe Włochy oferują idealny klimat do uprawy pomidorów. Śródziemnomorskie słońce połączone z delikatną bryzą sprawiają, że dojrzewające tu pomidory są niezwykle soczyste i smaczne. To właśnie ten region, na południe od Rzymu, wybrał Oreste Simonetti. W okresie od marca, kiedy nasiona są sadzone do lipca, miesiąca zbioru, pomidory La BIO IDEA poddawane są pogodowej próbie i narażone na deszcz, wiatr i oczywiście dużo słońca. Tylko takie pomidory rozwijają pełnię smaku. Po zbiorze pomidory są przebierane i przetwarzane w ciągu 24 godzin na passatę, koncentrat oraz pomidory pakowane w całości lub krojone.
Firma poza przetwarzaniem pomidorów produkuje także autentyczne, pyszne, ekologiczne składniki wielu dań będących doskonałą bazą do prawdziwie włoskich przysmaków. Warzywa, owoce uprawia się i przetwarza we Włoszech, na słonecznej, żyznej wyspie Sycylii i innych regionach śródziemnomorskich (Półwysep Apeniński, Grecja), gdzie tradycja i rzemiosło są powodem do prawdziwej dumy. Od wielu lat firma z powodzeniem wspiera niewielkie gospodarstwa, które z pasją pracują w systemie rolnictwa ekologicznego, nie stosując nawozów sztucznych, pestycydów i przyspieszaczy wzrostu. Rolnicy używają wyłącznie naturalne nawozy, sprzyjających zmianowaniu i zachowaniu prawidłowej struktury oraz żyzności gleby. Produkty La BIO IDEA pozbawione są aromatów, konserwantów i barwników, to produkty o wysokiej jakości, wynikającej ze sprzyjających warunków środowiskowych oraz starannych procedur wytwarzania.
Makarony La BIO IDEA to ponad 100 lat tradycji rodziny Barbagallo. Prawdziwy makaron jest wytwarzany z sycylijskiej pszenicy durum w małej manufakturze u podnóża Etny. Żyzna wulkaniczna gleba w połączeniu z łagodnym klimatem daje wysokiej jakości ziarna. Analizy laboratoryjne to nie wszystko. Giuseppe Barbagallo ufa tradycyjnym metodom. Istnieje wiele rodzajów durum, ale tylko stare autentyczne odmiany wysokiej jakości są używane do tego, co trafi na półkę jako makaron La BIO IDEA.
Środkowe i południowe Włochy oferują idealny klimat do uprawy pomidorów. Śródziemnomorskie słońce połączone z delikatną bryzą sprawiają, że dojrzewające tu pomidory są niezwykle soczyste i smaczne. To właśnie ten region, na południe od Rzymu, wybrał Oreste Simonetti. W okresie od marca, kiedy nasiona są sadzone do lipca, miesiąca zbioru, pomidory La BIO IDEA poddawane są pogodowej próbie i narażone na deszcz, wiatr i oczywiście dużo słońca. Tylko takie pomidory rozwijają pełnię smaku. Po zbiorze pomidory są przebierane i przetwarzane w ciągu 24 godzin na passatę, koncentrat oraz pomidory pakowane w całości lub krojone.
Firma poza przetwarzaniem pomidorów produkuje także autentyczne, pyszne, ekologiczne składniki wielu dań będących doskonałą bazą do prawdziwie włoskich przysmaków. Warzywa, owoce uprawia się i przetwarza we Włoszech, na słonecznej, żyznej wyspie Sycylii i innych regionach śródziemnomorskich (Półwysep Apeniński, Grecja), gdzie tradycja i rzemiosło są powodem do prawdziwej dumy. Od wielu lat firma z powodzeniem wspiera niewielkie gospodarstwa, które z pasją pracują w systemie rolnictwa ekologicznego, nie stosując nawozów sztucznych, pestycydów i przyspieszaczy wzrostu. Rolnicy używają wyłącznie naturalne nawozy, sprzyjających zmianowaniu i zachowaniu prawidłowej struktury oraz żyzności gleby. Produkty La BIO IDEA pozbawione są aromatów, konserwantów i barwników, to produkty o wysokiej jakości, wynikającej ze sprzyjających warunków środowiskowych oraz starannych procedur wytwarzania.
Sardela, choć jest rybą, nie dodaje potrawom typowego niemiłego rybiego posmaku i można ją łączyć zarówno z mięsem, jak i innymi rybami czy owocami morza, a także z jarzynami. Doskonale komponuje się z chlebem, jajkami, awokado i makaronem.
| Dostępność | Duża dostępność |
23.55
Fregola to makaron typowy dla tradycji kulinarnej Sardynii, występuje w charakterystycznej formie nieregularnych kuleczek.
| Dostępność | Duża dostępność |
14.15
SKŁADNIKI
semolina z pszenicy durum*, jaja* (20%) (*cetyfikowany składnik ekologiczny)
| Dostępność | Duża dostępność |
10.35
Orzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu.
| Dostępność | Duża dostępność |
14.55
Ocet z wina z białych winogron* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Kwasowość 6%
| Dostępność | Duża dostępność |
15.65
SKŁADNIKI
pomidory*, sok pomidorowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
| Dostępność | Duża dostępność |
8.45
Pomidory w sosie własnym, bez skóry, w całości.
| Dostępność | Duża dostępność |
8.14
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z makaronem. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
| Dostępność | Duża dostępność |
12.95
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów
| Dostępność | Duża dostępność |
8.45
SKŁADNIKI:
Przetarte pomidory*, bazylia (0,4%) *certyfikowany składnik ekologiczny
13.95
Doskonale sprawdza się jako dodatek do grillowanych mięs, pieczonych RYB, a także jako smaczna przekąska.
| Dostępność | Duża dostępność |
16.45