• Producent - COCO (DR MARTINS) NIEMCY

Od producenta: W czystej wodzie kokosowej marki Dr. Antonio Martins nie ma nic innego niż 100% wody kokosowej z organicznych orzechów kokosowych. I nie są to zwykłe orzechy kokosowe - palmy kokosowe, które wykorzystuje marka dr. Antonio Martinsa, rosną
w strefie tropikalnej, dokładnie na obszarze 1 000 km po każdej stronie równika. Wynika to z faktu, że lubią mieć zawsze ten sam poziom ciepła i wilgoci. Otwierasz orzech kokosowy – płynie z niego woda kokosowa. Brzmi to prosto, lecz wymaga dużego doświadczenia i posiadania specjalistycznej wiedzy, by uzyskać taka wodę, która ma smak i skład jak najbardziej zbliżony do tego, jaki ma woda kokosowa z młodych, jeszcze zielonych orzechów rosnących na piaszczystej wyspie tropikalnej.

Rolnicy zbierają orzechy kokosowe z plantacji i zawo-żą je do zakładów produkcyjnych. Tam orzechy są otwierane, a świeża woda
kokosowa jest natychmiast filtrowana, delikatnie pasteryzowana i bezzwłocznie zamrażana. Jako świeża woda, nie jej koncentrat. Woda kokosowa Dr. Antonio Martins to wiarygodny produkt. Ciecz zawarta w wodzie kokosowej jest tak niezmieniona, jak to tylko możliwe. Samo jej rozlewanie na kolejnym etapie produkcji to doskonale skoordynowany aseptyczny proces na zimno, który jest przeprowadzony w Europie. Wszystko to razem sprawia, że oryginalna woda kokosowa marki Dr. Antonio Martins niewiele różni się od świeżej wody kokosowej.

Po przeprowadzeniu intensywnych badań i kilkuset godzinach testów dr Antonio Martins opracował kompleksowy proces mechanicznej obróbki i opatentował go. Przez lata był on intensywnie rozwijany w ramach całego łańcucha, począwszy od upraw po ich zbiory, produkcję, transport i magazynowanie, aby zawsze można było zaoferować najlepszą na świecie wodę kokosową bez łupiny orzecha kokosowego.

Oferta produktów jest bardzo szeroka: Od czystego soku z młodych, zielonych kokosów, w opakowaniach o różnej pojemności, przez soki zmieszane z przecierem z różnych owoców, aby zwiększyć zawartość witamin oraz wersje wzbogacone naturalnymi aromatami w celu uzyskania niekalorycznego produktu. Oferuje także alternatywę dla zwykłego mleka, w formie pysznego mleczka kokosowego oraz dla potrzeb kuchni azjatyckiej – mleczko do gotowania o niskiej zawartości tłuszczu.
  • Parametry