-
Producent - Meybona czekolady bio NIEMCY
Od producenta: Jesteśmy dumni, z tego, że jako nieliczni możemy sami prażyć ziarna
kakao. Dzięki temu nasze wyroby mają własny, nieustandaryzowany smak! W
przeciwieństwie do większości innych producentów, rezygnujemy także ze
wstępnej obróbki masy kakaowej-to czyni nas wyjątkowymi!
Surowce do wyrobu naszej czekolady częściowo pochodzą z Unii Europejskiej, a częściowo z egzotycznych krajów. Kakao pozyskujemy głównie z ekologicznych upraw zlokalizowanych na Dominikanie, natomiast pełne mleko bio pochodzi z Niemiec. Wszystkie nasze czekolady uszlachetniamy prawdziwą wanilią Bourbon (mielone laski wanilii z wyspy Reunion i Madagaskaru). Cukier trzcinowy pochodzi z certyfikowanych bio upraw w Brazylii, a pozostałe składniki jak np. ekologiczne truskawki i pomarańcze pochodzą z lokalnego rynku UE.
Surowce do wyrobu naszej czekolady częściowo pochodzą z Unii Europejskiej, a częściowo z egzotycznych krajów. Kakao pozyskujemy głównie z ekologicznych upraw zlokalizowanych na Dominikanie, natomiast pełne mleko bio pochodzi z Niemiec. Wszystkie nasze czekolady uszlachetniamy prawdziwą wanilią Bourbon (mielone laski wanilii z wyspy Reunion i Madagaskaru). Cukier trzcinowy pochodzi z certyfikowanych bio upraw w Brazylii, a pozostałe składniki jak np. ekologiczne truskawki i pomarańcze pochodzą z lokalnego rynku UE.
- Parametry
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|