• PRZEPISY


Pudding chia z mleczkiem kokosowym i mango

Składniki

  • 200 ml mleczka kokosowego 9% BIO
  • 200 ml pulpy mango
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 małe dojrzałe mango pokrojone w kostkę
  • 2 łyżeczki miodu
  • borówki, granola oraz mięta do przybrania

Czas przygotowania 10 minut + 3 godziny w lodówce.

Sposób przygotowania

  1. Do miski wlewamy mleczko kokosowe, nasiona chia i miód. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
  2. Pulpę mango wlewamy do wysokich szklanek. Następnie dodajemy pudding chia. Postaraj się nie zabrudzić rantów szklanek tak aby deser pięknie i estetycznie się prezentował. 
  3. Na wierzch kładziemy świeże mango pokrojone w kostkę, ulubioną granolę, borówki i mięte do dekoracji.
  4. Przed podaniem deser chłodzimy minimum 15 minut.
Potrzebne produkty:
- https://vegetarius.pl/MIOD-LIPOWY-BIO-300-g-p4775
- https://vegetarius.pl/MANGO-SWIEZE-BIO-okolo-0-30-kg-p1784
- https://vegetarius.pl/CHIA-NASIONA-SZALWII-HISZPANSKIEJ-Salvia-hispanica-BIO-400-g-p3652
- https://vegetarius.pl/COCONUT-MILK-NAPOJ-KOKOSOWY-W-PUSZCE-LIGHT-9-TLUSZCZU-BIO-400-ml-p1426






Pudding_chia_z_mleczkiem_kokosowym_i_mango(1).jpg