• Kategorie
  • Szukaj
  • Producent - BIO FOOD POLSKA

Od producenta: Żywność Ekologiczna Bio Food od samego początku swojego powstania tj. od 1994 roku zajmuje się wyłącznie przetwórstwem owoców i warzyw ekologicznych.

Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości ekologicznych soków z warzyw kiszonych oraz przetworów z warzyw i owoców. Uzupełnieniem asortymentu są ekologiczne syropy, oleje, octy, pasty oraz musy owocowe w wyciskanych tubkach.

Wiele naszych produktów, a zwłaszcza soki kiszone z warzyw, postrzegane są przez współczesną medycynę jako żywność będąca doskonałą profilaktyką w wielu chorobach układu pokarmowego oraz chorób nowotworowych. W tych ostatnich schorzeniach soki kiszone ze względu na łatwą przyswajalność makro i mikroelementów oraz obecność związków antocyjanowych pochodzących z buraka, marchwi, selera lub czerwonych winogron mogą działać zarówno profilaktycznie, jak i wspomagać leczenie farmakologiczne.

Badania naszych soków z buraka kiszonego oraz soku z kiszonej kapusty prowadzone w latach 2010-2011 przez SGGW w Warszawie udowodniły, że soki te niszczyły komórki nowotworowe raka żołądka. Raport z badań można pobrać z naszej strony https://biofood.pl/do-pobrania

W roku 2012 ekologiczny sok z marchwi kiszonej został nagrodzony Złotym Medalem na Targach Natura Food jako najlepszy produkt ekologiczny na rynku polskim. W tym samym roku ekologiczny sok z buraka kiszonego został uznany za produkt innowacyjny i otrzymał certyfikat „Dobry produkt – wybór ekspertów” na gali organizowanej przez czasopismo Rynek Spożywczy.

W roku 2013 po raz kolejny otrzymaliśmy Złoty Medal targów Natura Food, tym razem za ekologiczny sok wielowarzywny.

W roku 2017 otrzymaliśmy kolejną – czwartą już nagrodę na Targach Natura Food w Łodzi za sok Kapusta + Moringa, a część dochodu ze sprzedaży tego soku została przeznaczona na podopiecznych fundacji Rak’n’Roll
Niepasteryzowany ekologiczny ocet spirytusowy.
Dostępność Duża dostępność
12.75
szt. Do przechowalni
Doskonała podstawa tradycyjnej, polskiej zupy ogórkowej.
Dostępność Średnia dostępność
7.95
szt. Do przechowalni
Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków.
Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków.
Dostępność Duża dostępność
29.95
szt. Do przechowalni
OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 260 ml
Dostępność Duża dostępność
22.95
szt. Do przechowalni
ekologiczny olej kokosowy nierafinowany, z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno.
Dostępność Duża dostępność
47.95
szt. Do przechowalni
Powidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty
Dostępność Duża dostępność
13.45
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI soki z kwaszonych: buraków* (40%), pomidorów* (20%), kapusty* (10%), ogórków* (10%), marchwi* (10%), brokułów* (10%), czosnek*, sól (*certufikowany składnik ekologiczny)
Dostępność Duża dostępność
10.95
szt. Do przechowalni
SOK Z BURAKA KISZONEGO NFC BEZGLUTENOWY BIO 1 L
Dostępność Duża dostępność
12.55
szt. Do przechowalni
Sok z ekologicznych buraków ćwikłowych, nie z koncentratu.
Dostępność Duża dostępność
9.85
szt. Do przechowalni
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z kapusty oraz pasteryzację.