-
Producent - EKO FLORKA POLSKA
Od producenta: Marka została założona w 2014r. Ideą powołania firmy do życia była chęć
wprowadzenia na rynek słodyczy wyrabianych ręcznie w sposób tradycyjny
według starych receptur z wykorzystaniem najwyższej jakości surowców
bio. Słodycze oferowane są pod dwoma markami: Ekoflorka - tradycyjne
krówki, pierniki oraz inne wyroby gdzie główny nacisk został położony na
smak i nawiązanie do dawnych receptur, VEKO - słodycze wegańskie (np.
karamela - wegańska krówka). Wszystkie produkty za wyjątkiem pierników
grahamek są produktami bezglutenowymi.
Krówki bio ręcznie wyrabiane gdzie głównymi składnikami są nierafinowany cukier trzcinowy oraz masło. Pierniki słodzone wyłącznie miodem z mąki graham oraz z mąki gryczanej. Groszki bio czekoladowe i czekoladowo - miętowe na bazie ekspandowanej gryki oraz 70% czekolady. Wegańskia krówka czyli karamela bio na bazie ekstraktu z kokosa z dodatkiem karobu, inuliny i białka grochowego.
Produkcja ręczna, nastawiona na wysoką jakość i smak. Wszystkie wytwarzane produkty są certyfikowanymi produktami ekologicznymi. Firma jest manufakturą, mikroprzedsiębiorstwem.
Większość surowców ze względu na specyfikę produkowanych wyrobów pochodzi spoza UE, pozostałe jak np. masło, jaja, mąka, miód pochodzą od krajowych dostawców. Wszystkie surowce są certyfikowanymi produktami ekologicznymi. Firma zlokalizowana jest w kompleksie ZGZ ECO PARK w Toruniu, gdzie oświetlenie pomieszczeń pochodzi z paneli słonecznych a magazyn wyrobów gotowych zlokalizowany jest pod ziemią, dzięki czemu nie wymaga ogrzewania i używania klimatyzacji. Mamy wdrożony system HACCP.
Jesteśmy jedyną firmą wytwarzającą krówki bio ręcznie, łącznie z procesem krojenia i zawijania. Na szeroką skalę wykorzystujemy przetworzoną bio grykę jako surowiec do pierników oraz słodyczy niebędących wyrobami piekarniczymi.
Krówki bio ręcznie wyrabiane gdzie głównymi składnikami są nierafinowany cukier trzcinowy oraz masło. Pierniki słodzone wyłącznie miodem z mąki graham oraz z mąki gryczanej. Groszki bio czekoladowe i czekoladowo - miętowe na bazie ekspandowanej gryki oraz 70% czekolady. Wegańskia krówka czyli karamela bio na bazie ekstraktu z kokosa z dodatkiem karobu, inuliny i białka grochowego.
Produkcja ręczna, nastawiona na wysoką jakość i smak. Wszystkie wytwarzane produkty są certyfikowanymi produktami ekologicznymi. Firma jest manufakturą, mikroprzedsiębiorstwem.
Większość surowców ze względu na specyfikę produkowanych wyrobów pochodzi spoza UE, pozostałe jak np. masło, jaja, mąka, miód pochodzą od krajowych dostawców. Wszystkie surowce są certyfikowanymi produktami ekologicznymi. Firma zlokalizowana jest w kompleksie ZGZ ECO PARK w Toruniu, gdzie oświetlenie pomieszczeń pochodzi z paneli słonecznych a magazyn wyrobów gotowych zlokalizowany jest pod ziemią, dzięki czemu nie wymaga ogrzewania i używania klimatyzacji. Mamy wdrożony system HACCP.
Jesteśmy jedyną firmą wytwarzającą krówki bio ręcznie, łącznie z procesem krojenia i zawijania. Na szeroką skalę wykorzystujemy przetworzoną bio grykę jako surowiec do pierników oraz słodyczy niebędących wyrobami piekarniczymi.
- Parametry
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|