-
Producent - Dalla Costa makarony bio WŁOCHY
Makarony dla dzieci
Ciągłe poszukiwanie surowców, nowych formatów, nowych receptur makaronów o różnych smakach i składnikach oraz nieustanne dbanie o żywienie dzieci sprawiają, że suszony makaron Dalla Costa to doskonałość „Made in Italy”. Firma jest jedyną we Włoszech, która posiada licencję na produkcję niektórych z najsłynniejszych postaci w świecie Disneya.
Linia bezglutenowa
Dzięki utworzeniu nowego zakładu do produkcji makaronów bezglutenowych, od czerwca 2018 roku w dystrybucji znajduje się linia powstała w wyniku prac badawczo-innowacyjnych. Wytwarzana jest z naturalnych ekologicznych surowców bez dodatków.
Zrównoważony rozwój
Rosnąca uwaga na etykę i zrównoważony rozwój środowiska doprowadziła braci Dalla Costa do rozpoczęcia procesu optymalizacji zasobów energetycznych, a w 2010 roku stworzono nowy i nowoczesny system fotowoltaiczny składający się z 780 polikrystalicznych paneli słonecznych. Riczny cykl produkcyjny, unika zużywania równowartości 45 ton ropy i nie wprowadza do atmosfery ilości równej 104 000 kg CO2. Marka łączy swój rozwój z dbałością o ochronę ludzi i środowiska.
System jakości
Jakość makaronu Dalla Costa zależy od jakości surowców i wiedzy produkcyjnej rodziny Dalla Costa. Twardość i jakość makaronu Dalla Costa są wynikiem wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum, umiejętnego procesu produkcji, tłoczenia makaronu przy użyciu elementów wykonanych z brązu i starannego suszenia. Przyprawy i suszone warzywa, które nadają smak, aromat i kolor makaronowi Dalla Costa, pochodzą z upraw bez naświetlania i bez GMO.
Ciągłe poszukiwanie surowców, nowych formatów, nowych receptur makaronów o różnych smakach i składnikach oraz nieustanne dbanie o żywienie dzieci sprawiają, że suszony makaron Dalla Costa to doskonałość „Made in Italy”. Firma jest jedyną we Włoszech, która posiada licencję na produkcję niektórych z najsłynniejszych postaci w świecie Disneya.
Linia bezglutenowa
Dzięki utworzeniu nowego zakładu do produkcji makaronów bezglutenowych, od czerwca 2018 roku w dystrybucji znajduje się linia powstała w wyniku prac badawczo-innowacyjnych. Wytwarzana jest z naturalnych ekologicznych surowców bez dodatków.
Zrównoważony rozwój
Rosnąca uwaga na etykę i zrównoważony rozwój środowiska doprowadziła braci Dalla Costa do rozpoczęcia procesu optymalizacji zasobów energetycznych, a w 2010 roku stworzono nowy i nowoczesny system fotowoltaiczny składający się z 780 polikrystalicznych paneli słonecznych. Riczny cykl produkcyjny, unika zużywania równowartości 45 ton ropy i nie wprowadza do atmosfery ilości równej 104 000 kg CO2. Marka łączy swój rozwój z dbałością o ochronę ludzi i środowiska.
System jakości
Jakość makaronu Dalla Costa zależy od jakości surowców i wiedzy produkcyjnej rodziny Dalla Costa. Twardość i jakość makaronu Dalla Costa są wynikiem wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum, umiejętnego procesu produkcji, tłoczenia makaronu przy użyciu elementów wykonanych z brązu i starannego suszenia. Przyprawy i suszone warzywa, które nadają smak, aromat i kolor makaronowi Dalla Costa, pochodzą z upraw bez naświetlania i bez GMO.
- Parametry
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|