-
Producent - BELVAS belgijskie czekoladki BELGIA
- Parametry
Od producenta: NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI EKOLOGICZNE SKŁADNIKI
Belvas opracował przez lata pełną gamę pralinek i trufli, wszystkie są w stu procentach ekologiczne. Głównym założeniem marki był „powrót do podstawowego, autentycznego smaku”. Belvas wybiera tylko najlepsze, naturalne i pełne smaku składniki z całego świata: kakao z Peru i Dominikany, migdały z Hiszpanii, orzechy włoskie z Włoch, karmelowy krem domowej roboty i pistacje z Sycylii. Wszystko w 100% ekologiczne, bez kompromisów. Belvas stale poszukuje najlepszych składników, aby obudzić wszystkie kubki smakowe. Czekoladki belgijskie są starannie wykonywane ręcznie z cenionym na całym świecie rzemieślniczym kunsztem belgijskich mistrzów czekolady. W czekoladach Belvas nie stosuje się żadnych barwników, konserwantów, sztucznych aromatów ani wzmacniaczy smaku. Są również bezglutenowe, nie zawierają lecytyny, a niektóre czekoladki mają również certyfikat wegański.
Ponadto marka Belvas podjęła wyzwanie – chce udowodnić, że produkty ekologiczne pochodzące
z uczciwego handlu są tak samo dobre dla ludzi, jak i natury. W Belvas powszechnie uważa się, że dobra czekolada to nie tylko smak. To także jakość życia w całej branży. Od samego początku pralinki Belvas z dumą noszą etykietę „Fairtrade” Fairtrade Max Havelaar.
CERTYFIKACJA FAIRTRADE I PEŁNA IDENTYFIKOWALNOŚĆ
Fair Trade (sprawiedliwy handel) pozwala w zorganizowany i kontrolowany sposób podnieść standard życia drobnych rolników, oferując uczciwą cenę za ich plony. Cena ta uwzględnia nie tylko ich podstawowe potrzeby, jest ustalana tak, aby mogli cieszyć się zyskiem ze sprzedaży.
Nasze spółdzielnie partnerskie:
W Peru współpracujemy z trzema spółdzielniami: Norandino, Acopagro i Oro- Verde. Na Dominikanie współpracujemy z Conacado. Oprócz certyfikatu Fairtrade Max Havelaar, Belvas ma pełną identyfikowalność dBy - kupując tę czekoladę, przyczyniasz się do sprawiedliwego dochodu dla naszych producentów kakao, który umożliwia im:
• Posłanie dzieci do szkoły
• Ponowne zalesianie i odbudowa pierwotnej bioróżnorodności
• Działanie na rzecz równouprawnienia kobiet
Obdaruj bliskich miłością do czekolady zamkniętą w pysznych belgijskich pralinkach bio!
Belvas opracował przez lata pełną gamę pralinek i trufli, wszystkie są w stu procentach ekologiczne. Głównym założeniem marki był „powrót do podstawowego, autentycznego smaku”. Belvas wybiera tylko najlepsze, naturalne i pełne smaku składniki z całego świata: kakao z Peru i Dominikany, migdały z Hiszpanii, orzechy włoskie z Włoch, karmelowy krem domowej roboty i pistacje z Sycylii. Wszystko w 100% ekologiczne, bez kompromisów. Belvas stale poszukuje najlepszych składników, aby obudzić wszystkie kubki smakowe. Czekoladki belgijskie są starannie wykonywane ręcznie z cenionym na całym świecie rzemieślniczym kunsztem belgijskich mistrzów czekolady. W czekoladach Belvas nie stosuje się żadnych barwników, konserwantów, sztucznych aromatów ani wzmacniaczy smaku. Są również bezglutenowe, nie zawierają lecytyny, a niektóre czekoladki mają również certyfikat wegański.
Ponadto marka Belvas podjęła wyzwanie – chce udowodnić, że produkty ekologiczne pochodzące
z uczciwego handlu są tak samo dobre dla ludzi, jak i natury. W Belvas powszechnie uważa się, że dobra czekolada to nie tylko smak. To także jakość życia w całej branży. Od samego początku pralinki Belvas z dumą noszą etykietę „Fairtrade” Fairtrade Max Havelaar.
CERTYFIKACJA FAIRTRADE I PEŁNA IDENTYFIKOWALNOŚĆ
Fair Trade (sprawiedliwy handel) pozwala w zorganizowany i kontrolowany sposób podnieść standard życia drobnych rolników, oferując uczciwą cenę za ich plony. Cena ta uwzględnia nie tylko ich podstawowe potrzeby, jest ustalana tak, aby mogli cieszyć się zyskiem ze sprzedaży.
Nasze spółdzielnie partnerskie:
W Peru współpracujemy z trzema spółdzielniami: Norandino, Acopagro i Oro- Verde. Na Dominikanie współpracujemy z Conacado. Oprócz certyfikatu Fairtrade Max Havelaar, Belvas ma pełną identyfikowalność dBy - kupując tę czekoladę, przyczyniasz się do sprawiedliwego dochodu dla naszych producentów kakao, który umożliwia im:
• Posłanie dzieci do szkoły
• Ponowne zalesianie i odbudowa pierwotnej bioróżnorodności
• Działanie na rzecz równouprawnienia kobiet
Obdaruj bliskich miłością do czekolady zamkniętą w pysznych belgijskich pralinkach bio!
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|