-
Producent - BEUTELSBACHER soki bio NIEMCY
Jakość gotowych produktów gwarantowana jest poprzez delikatne tłoczenie
soków i możliwie najkrótszą odległość do obszaru napełniania oraz
dokładną weryfikację opakowań „Urządzenie automatycznie sortuje
wszystkie butelki, pozbywając się tych, które są uszkodzone czy
zabrudzone” - wyjaśnia Matthias Maier. Opakowania Tetra i butelki PET
nie są wykorzystywane przez Maier. Soki przechowywane w szkle mają
dłuższy termin ważności. Kolejnym argumentem jest recycling. Plastikowe
butelki lub kartony mogą być przetwarzane jedynie w surowce o niższej
jakości, do których należy dodać więcej plastiku. Zużyte szkło można
wykorzystać do produkcji pełnowartościowego, nowego szkła o tej samej
jakości, co jest decydującym czynnikiem dla Beutelsbachera. Kolejną
zaletą szkła jest to, że te same opakowania można wykorzystać nawet 40
razy. Według Alexandra Becka, dyrektora biznesowego AOEL, stowarzyszenia
producentów żywności ekologicznej, szkło jest minerałem pochodzenia
monomaterialnego (piasek), który jest dostępny w nieograniczonych
ilościach. W jego opinii szkło jest praktycznie jedynym materiałem
opakowaniowym, który nie powoduje interakcji między produktem a
opakowaniem. Dotyczy to zarówno temperatury pokojowej, jak i podczas
pasteryzacji oraz sterylizacji. Jakość jest również gwarantowana przez
Beutelsbacher we własnym laboratorium, które weryfikuje ważne parametry
produkcyjne, takie jak poziom cukru z owoców i zawartość kwasów, a także
czystość mikrobiologiczną. Regularne analizy chemiczne są wysyłane do
specjalistycznych instytutów. Soki warzywne pochodzą z pól
biodynamicznych gospodarstw (Demeter). Beutelsbacher
- Parametry
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|