-
Producent - PRIMAVERA włoskie wędliny WŁOCHY
Salumificio Pedrazzoli to firma rodzinna wytwarzająca rzemieślnicze
wędliny włoskie od 1956 roku. Produkcję linii organicznej Primavera
rozpoczęliśmy w 1996 roku jako prawdziwi pionierzy w tej branży. Sami
hodujemy i rozmnażamy nasze zwierzęta, którym zapewniamy dużą
przestrzeń, wolny wybieg oraz paszę opierającą się na organicznych
składnikach. Zwierzęta są dla nas najważniejsze i dla tego zapewniamy im
bezstresowe warunki życia i dobrostan na najwyższym poziomie. Bycie
hodowcą organicznym nie jest możliwe przez improwizację. To wieloletni
proces nauki i praktyki, który z czasem przekształca się w styl życia.
Możemy powiedzieć o sobie, że produkujemy organicznie, bo myślimy
organicznie.
Primavera posiada w asortymencie tradycyjne, rzemieślnicze wędliny charakterystyczne dla regionów północnych Włoch. Elementami wyróżniającymi je na tle innych produktów są: Mięso pochodzące w 100% z własnych hodowli, ręczny proces wytwarzania, naturalne osłonki, powolny i naturalny proces sezonowania, brak glutenu, brak dodatków z mleka, brak konserwantów oraz chemicznych dodatków.
Wędliny Primavery produkowane są metodą rzemieślniczą. Ręcznie wiązanie, naturalne osłonki, powolny naturalny proces sezonowania, który jest kluczowy do uzyskania bogactwa smaku.
Pedrazzoli to jednocześnie nazwisko rodowe właścicieli oraz nazwa małej rodzinnej firmy produkującej wędliny pod marką Primavera.
Mięso do produkcji wędlin pochodzi w 100% z własnych hodowli. To znaczy, że firma kontroluje cały łańcuch produkcji - od rozmnażania, hodowlę aż do wytwarzania i sezonowania wędlin. Nasza filozofia opiera się na organicznym kompleksowym podejściu do całego procesu produkcji. Nasze farmy oddalone są niedaleko od przetwórni, dzięki czemu nie musimy przewozić zwierząt na dalekich trasach. Ogranicza to ich stres oraz zbędną produkcję CO2.
Jakość i jej kontrolowanie to nieustający proces, który definiuje sposób działania firmy. Dzięki odpowiedniej strukturze firmy i zamkniętemu cyklowi produkcji - kontrolujemy jakość naszych produktów na każdym jej etapie.
Aby podążać organiczną, rzemieślniczą drogą jeszcze dalej, Primavera postanowiła również samodzielnie pakować swoje produkty we w pełni biodegradowalne opakowania. Do tego celu wybudowała obok fabryki linię pakującą. Dodatkowo by zapewnić jeszcze lepszy, naturalny smak, Primavera postanowiła plasterkować swoje produkty w temperaturze dodatniej. To co prawda oznacza mniejsze tempo krojenia, ale za to brak konieczności chłodzenia wędlin do ujemnych temperatur zapewnia lepszy ich smak. Jest to unikalne podejście w całej branży wędliniarskiej.
Primavera posiada w asortymencie tradycyjne, rzemieślnicze wędliny charakterystyczne dla regionów północnych Włoch. Elementami wyróżniającymi je na tle innych produktów są: Mięso pochodzące w 100% z własnych hodowli, ręczny proces wytwarzania, naturalne osłonki, powolny i naturalny proces sezonowania, brak glutenu, brak dodatków z mleka, brak konserwantów oraz chemicznych dodatków.
Wędliny Primavery produkowane są metodą rzemieślniczą. Ręcznie wiązanie, naturalne osłonki, powolny naturalny proces sezonowania, który jest kluczowy do uzyskania bogactwa smaku.
Pedrazzoli to jednocześnie nazwisko rodowe właścicieli oraz nazwa małej rodzinnej firmy produkującej wędliny pod marką Primavera.
Mięso do produkcji wędlin pochodzi w 100% z własnych hodowli. To znaczy, że firma kontroluje cały łańcuch produkcji - od rozmnażania, hodowlę aż do wytwarzania i sezonowania wędlin. Nasza filozofia opiera się na organicznym kompleksowym podejściu do całego procesu produkcji. Nasze farmy oddalone są niedaleko od przetwórni, dzięki czemu nie musimy przewozić zwierząt na dalekich trasach. Ogranicza to ich stres oraz zbędną produkcję CO2.
Jakość i jej kontrolowanie to nieustający proces, który definiuje sposób działania firmy. Dzięki odpowiedniej strukturze firmy i zamkniętemu cyklowi produkcji - kontrolujemy jakość naszych produktów na każdym jej etapie.
Aby podążać organiczną, rzemieślniczą drogą jeszcze dalej, Primavera postanowiła również samodzielnie pakować swoje produkty we w pełni biodegradowalne opakowania. Do tego celu wybudowała obok fabryki linię pakującą. Dodatkowo by zapewnić jeszcze lepszy, naturalny smak, Primavera postanowiła plasterkować swoje produkty w temperaturze dodatniej. To co prawda oznacza mniejsze tempo krojenia, ale za to brak konieczności chłodzenia wędlin do ujemnych temperatur zapewnia lepszy ich smak. Jest to unikalne podejście w całej branży wędliniarskiej.
- Parametry
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|