• TORTELLINI Z BOROWIKAMI BIO 250 g - D`ANGELO

Małe pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem grzybowym.

16.35
szt. Do przechowalni
Dostępność Średnia dostępność

SKŁADNIKI
ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY durum*, woda; nadzienie: bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże), płatki ziemniaczane*, woda, olej słonecznikowy*, 3,1 % borowiki suszone*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), 1 % cebula*, czosnek*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Małe pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem grzybowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia
3. Gotować 12 - 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1232 kJ/292 kcal
Tłuszcz: 4,3 g
w tym kwasy nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0,91 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER, mleko.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci