• SOS SOJOWY TAMARI 25% MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml LIMA

Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. 25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego.

31.55
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

SKŁADNIKI
woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 405 kJ/96 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 12 g
Sól - 10,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci