• ERYTRYTOL FRANCUSKI BEZGLUTENOWY 500 g SANTINI

Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 - 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.

34.85
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

SKŁADNIKI
100 % erytrytol

OPIS
Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych - polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 - 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.
Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie pozostawiając w ustach nieprzyjemnego posmaku. Może być stosowany jako zamiennik cukru do słodzenia, pieczenia, gotowania oraz przyrządzania deserów. Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż sacharozy.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 99,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Niepodawać dzieciom do 3 roku życia

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES: SANTINI JUSTYNA ZJAWIŃSKA, CHLEBOWA 4/8, 61-003 POZNAŃ KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Francja KRAJ PRODUCENTA: Polska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci