![""VEGETARIUS"" ADAM EJGIRD-ZALESKI](/upload/ekologia/logos//VEGETARIUS111%283%29.jpg)
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
ALGI MORSKIE SUSZONE - DULSE BIO 25 g - PORTO MUINOS
![ALGI MORSKIE SUSZONE - DULSE BIO 25 g - PORTO MUINOS ALGI MORSKIE SUSZONE - DULSE BIO 25 g - PORTO MUINOS](/images/ekologia/4000-5000/ALGI-MORSKIE-SUSZONE-DULSE-BIO-25-g_%5B4198%5D_480.jpg)
![ALGI MORSKIE SUSZONE - DULSE BIO 25 g - PORTO MUINOS ALGI MORSKIE SUSZONE - DULSE BIO 25 g - PORTO MUINOS](/images/ekologia/4000-5000/ALGI-MORSKIE-SUSZONE-DULSE-BIO-25-g_%5B4198%5D_480.jpg)
DULSE TO CZERWONA ALGA INACZEJ NAZYWANA RODYMENIĄ PALCZASTĄ
Dostępność |
Duża dostępność
|
SKŁADNIKI
algi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 937 kJ / 224 kcal;
Tłuszcz: 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 21 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 31 g;
Białko: 18 g;
Sól: 4,4 g.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
- Producenci