• SZCZYPIOREK LIOFILIZOWANY BEZGLUTENOWY BIO 15 g DARY NATURY

Liofilizowany szczypiorek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy do wytrawnych dań, np. sałatek, jajecznicy, zapiekanek, marynat, sosów, MASŁA ziołowego czy twarożku.

9.95
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

SKŁADNIKI
100 % szczypiorek* liofilizowany (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Liofilizowany szczypiorek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy do wytrawnych dań, np. sałatek, jajecznicy, zapiekanek, marynat, sosów, MASŁA ziołowego czy twarożku.

SPOSÓB UŻYCIA
Odpowiednią ilość dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Produkty podobne
  • Producenci