-
SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 250 ml LIMA
Nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracilł charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
Dostępność | Duża dostępność 38 szt. |
SKŁADNIKI
woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)
OPIS
Sos SOJOWY wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 246 kJ/59 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,9 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,0 g
Sól - 14 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C
- Producenci