-
PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 30 g BATOM
11.55
Dostępność | Duża dostępność 11 szt. |
SKŁADNIKI
pektyna amidowana 100%
OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłoodnym miejscu.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci