-
OCET Z GRANATU BIO 250ML BIONATURO
Dostępność | Mało 1 szt. |
Ocet z granatu BIO 5% to wysokiej jakości produkt spożywczy, który doceniany jest przez najbardziej wymagających klientów. W jego smaku od razu wyczuwa się charakterystyczną nutę słodkiego granatu wkomponowaną w delikatną owocową wytrawność. Ocet z granatu powstaje ze starannie wyselekcjonowanych owoców, które pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. To gwarancja dla odpowiedniej jakości owoców oraz smaku i aromatu produktu końcowego.
Ocet z granatu BIO – najwyższa jakość nie tylko do domu
Choć ocet z granatu stosowany jest przede wszystkim w kuchni włoskiej, to jednak z powodzeniem na co dzień może być wykorzystywany również w innych typach kuchni. Doskonale sprawdza się w sałatkach ze świeżych warzyw lub jako składnik marynaty do mięs i ryb. Z powodzeniem może być również wykorzystywany do dań z kaczki, czy też bardziej wytrwanych makaronów makaronów. Ocet z granatu będzie również wartościowym dodatkiem do różnego rodzaju zalew.
Stosowanie octu z granatu w codziennej diecie poprawia przepływ krwi w organizmie oraz ma dobry wpływ na ciśnienie krwi i cholesterol. Stosowany jest również w zabiegach kuracyjnych na skórę oraz włosy. W jego składzie znajdują się m.in. potas i witaminy A, B, C i E.
Produkt po otwarciu powinno się przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, na przykład w lodówce. Dzięki temu nie straci swoich właściwości i wydłuży się czas jego przydatności do spożycia.
- Producenci