![""VEGETARIUS"" ADAM EJGIRD-ZALESKI](/upload/ekologia/logos//VEGETARIUS111%283%29.jpg)
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
KASZA MANNA Z SAMOPSZY BIO 400 g NIRO
![KASZA MANNA Z SAMOPSZY BIO 400 g NIRO KASZA MANNA Z SAMOPSZY BIO 400 g NIRO](/images/ekologia/5000-6000/KASZA-MANNA-Z-SAMOPSZY-BIO-400-g_%5B5309%5D_480.jpg)
![KASZA MANNA Z SAMOPSZY BIO 400 g NIRO KASZA MANNA Z SAMOPSZY BIO 400 g NIRO](/images/ekologia/5000-6000/KASZA-MANNA-Z-SAMOPSZY-BIO-400-g_%5B5309%5D_480.jpg)
SKŁADNIKI Pełnoziarnista kaszka manna z samopszy* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność |
Duża dostępność
|
SKŁADNIKI
Pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY samopszy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 3-5 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 58 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 9 g
Białko: 15 g
Sól: 0,003 g
INFORMACJA ALERGENNA
Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: ŻYTA, OWSA, PSZENICY ORKISZ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Producenci