• FALAFEL BATAT BEZGLUTENOWY 160 g - FALAFEL

Falafele to przepyszne, aromatyczne kotleciki z ciecierzycą. Popularne na Bliskim Wschodzie, coraz częściej wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni, zwłaszcza roślinnej

12.95
szt. Do przechowalni
Dostępność Średnia dostępność

SKŁADNIKI
bataty, marchew, ciecierzyca, bób, ziemniaki, rodzynki sułtańskie, kolendra świeża, błonnik grochowy, olej rzepakowy, przyprawy naturalne.

OPIS
Falafele to przepyszne, aromatyczne kotleciki z ciecierzycą. Popularne na Bliskim Wschodzie, coraz częściej wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni, zwłaszcza roślinnej. Najczęściej podawane w picie, z warzywami oraz sosami, lub z hummusem.
Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Pakowany w atmosferze ochronnej.

Zalety produktu:
- bez glutenu
- bez jajek
- bez mleka
- bez soi
- bez GMO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzać w piekarniku, na patelni bez tłuszczu lub na grillu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 874 kJ/210 kcal
Tłuszcz - 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 16 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 8,1 g
Białko - 6,2 g
Sól - 0,52 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): FALAFEL (falafele)
KRAJ PRODUCENTA: Polska
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci