• Kategorie
  • Szukaj
  • oleje tłoczone na zimno

Przewagą tego produktu w stosunku do olejów rafinowanych jest wysoka zawartości kwasów jednonienasyconych oraz obecność tokoferoli – witamina E, fosfolipidów, polifenoli czy karotenoidów.Temperatura dymienia do 210 st.
Dostępność Duża dostępność
26.45
szt. Do przechowalni
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Dostępność Duża dostępność
78.95
szt. Do przechowalni
Oliwa z oliwek extra virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek Biancolilla. Oliwa o jasnozielonej barwie z żółtymi refleksami.
Dostępność Średnia dostępność
62.95
szt. Do przechowalni
Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia. Kwasowość: 0,3/0,4 %, zawsze <0,8 %.
Dostępność Duża dostępność
93.95
szt. Do przechowalni
Idealna do sałatek, surowych warzyw i zapiekanek. Nadaje się do pieczenia.
Dostępność Duża dostępność
26.00
szt. Do przechowalni
Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Może być wykorzystana do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia. Kwasowość: 0,3/0,4 %, zawsze <0,8 %.
Dostępność Duża dostępność
28.55
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI ekologiczna oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia OPIS Mieszanka oliw z oliwek pochodzących z Unii Europejskiej i oliw...
Dostępność Duża dostępność
29.95
szt. Do przechowalni
Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia. Kwasowość: 0,3/0,4 %, zawsze <0,8 %.
Dostępność Duża dostępność
49.95
szt. Do przechowalni
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Oliwa z oliwek uzyskana jest bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Dostępność Duża dostępność
81.45
szt. Do przechowalni
Chania Kritis, Oliwa z oliwek extra virgin z Krety (PGI) powstaje w skąpanym w słońcu regionie Chania na północy wyspy. Wyjątkowość tej oliwy polega na chronionym oznaczeniu geograficznym (PGI). Oznacza to, że przynajmniej jeden z etapów jej produkcji (produkcja, przetwarzanie, wytwarzanie) musi przebiegać na wyznaczonym obszarze.
Dostępność Duża dostępność
29.95
szt. Do przechowalni
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa pozyskana z jednej odmiany oliwek Koroneiki. Wyjątkowość tej oliwy polega na Chronionym Oznaczeniu Geograficznym (P.G.I). Oznacza to, że przynajmniej jeden z etapów jej produkcji musi przebiegać na wyznaczonym obszarze. Odpowiedni do pieczenia, smażenia, dodatek do surowych warzyw, warzyw gotowanych na parze i do sera feta.
Dostępność Duża dostępność
57.95
szt. Do przechowalni
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Dostępność Duża dostępność
49.95
szt. Do przechowalni