• Kategorie
  • Szukaj
  • mąki

Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Mąka z pszenicy samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów.
Dostępność Duża dostępność
8.65
szt. Do przechowalni
Mąka z topinamburu jest bogatym źródłem błonnika oraz żelaza (20% dziennego zapotrzebowania), potasu (110,5% dziennego zapotrzebowania) i witaminy B1 (15,45% dziennego zapotrzebowania). Ze względu na dużą zawartość wielocukru – inuliny, topinambur może być pomocny głównie diabetykom. Inulina jest również naturalnym prebiotykiem, który wspomaga flore bakteryjną i poprawia perystaltykę jelit.
Dostępność Średnia dostępność
32.95
szt. Do przechowalni
Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski.
Dostępność Duża dostępność
9.65
szt. Do przechowalni
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta.
Dostępność Duża dostępność
8.00
szt. Do przechowalni
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
Dostępność Duża dostępność
8.99
szt. Do przechowalni
Ekologiczna mąka żytnia typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur.
Dostępność Duża dostępność
9.25
szt. Do przechowalni
Ekologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
Dostępność Duża dostępność
14.65
szt. Do przechowalni