-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
0,00 zł
0
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
- Kategorie
- Szukaj
-
do gotowania smażenia i pieczenia
Najwyższej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia na zimno, z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego.
| Dostępność | Duża dostępność |
23.95
MASŁO shea BIO PLANÈTE to cząstka Afryki w europejskiej kuchni. To „złoto afrykańskich kobiet” jest nie tylko stosowane tradycyjnie w kosmetyce (do pielęgnacji skóry i włosów) i medycynie, ale jest także obecne w diecie.
MASŁO shea łatwo się rozsmarowuje, ma neutralny smak i zapach oraz dużą odporność na wysokie temperatury i dlatego nadaje się do pieczenia i smażenia.
Ze względu na te właściwości mieszkańcy regionów, w których jest wytwarzane, używają go tradycyjnie jako tłuszczu do smażenia i pieczenia.
Szczególną zaletą MASŁA Shea BIO PLANÈTE jest to, że nadaje ono wypiekom wspaniale chrupiącą, rumianą skórkę.
Oprócz tego zastępuje zwykłe MASŁO pochodzenia zwierzęcego i może być stosowane jako wegańska pasta do smarowania chleba.
| Dostępność | Średnia dostępność |
38.15
Najwyższej kategorii wysokooleinowy olej słonecznikowy. Wysoka zawartość kwasu oleinowego zwiększa jego odporność na działanie temperatury i przedłuża świeżość. Zostały z niego usunięte również pachnące substancje lotne, dzięki czemu żywność z nim przygotowywana zachowuje swój aromat.
| Dostępność | Duża dostępność |
25.95
Idealny do smażenia w wysokiej temperaturze dzięki wysokiej zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Doskonały także do potraw na zimno takich jak sałatki, surówki, sosy, dressingi.
| Dostępność | Duża dostępność |
29.55
Olej z pestek winogron jest odporny na działanie wysokich temperatur, dzięki czemu nadaje się do smażenia, grillowania i pieczenia.
| Dostępność | Duża dostępność |
35.95
Przewagą tego produktu w stosunku do olejów rafinowanych jest wysoka zawartości kwasów jednonienasyconych oraz obecność tokoferoli – witamina E, fosfolipidów, polifenoli czy karotenoidów.Temperatura dymienia do 210 st.
| Dostępność | Duża dostępność |
26.45
Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio z oliwek.Zrównoważona w smaku, stanowi idealny dodatek do każdego rodzaju potraw, nie zmieniając ich smaku.
| Dostępność | Duża dostępność |
45.65
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio z oliwek.
Odpowiednia do pieczenia i smażenia. Odporna na wysokie temperatury (punkt dymienia 210 stopni Celsjusza).
| Dostępność | Duża dostępność |
93.95
Idealna do mięsa, ryb, głębokiego smażenia i wielu innych form smażenia w wysokich temperaturach. Ta kompozycja doda słonecznego, Środziemnomorskiego smaku do dań. Odporna na wysokie temperatury ( punkt dymienia 210 stopni C).
| Dostępność | Duża dostępność |
60.95
Jego właściwości są powszechnie znane; m.in. obniża poziom złego cholesterolu (LDL), nie zmniejszając poziomu dobrego cholesterolu (HDL).
| Dostępność | Duża dostępność |
63.00