-
Producent - Hoyer NIEMCY
Firma HOYER, została założona ponad 40 lat temu. Na swoją siedzibę
wybrała klasztorną wioskę Poling na skraju Alp Bawarskich. Hoyer może
poszczycić się dziesięcioleciami doświadczeń od produkcji po
przetwarzanie wysokiej jakości ekologicznych wyrobów pszczelich.
W 2015 roku rozpoczęło się partnerstwo między dwoma rodzinnymi firmami HOYER z Niemiec i TranzAlpine z Nowej Zelandii. Od tego czasu firma HOYER jest wyłącznym importerem znanego na całym świecie ekologicznego miodu manuka TranzAlpine. Od ponad 25 lat TranzAlpine jest certyfikowana zgodnie z międzynarodowymi wytycznymi BioGro w zakresie pszczelarstwa ekologicznego, które są porównywalne z wymogami znanych w Niemczech stowarzyszeń ekologicznych, m.in. „Naturland” lub „Bioland”.
Firma HOYER nadal przetwarza miód zgodnie ze starymi praktykami pszczelarskimi. Rozpoczyna się to od selekcji tylko dojrzałego miodu, który nie jest następnie podgrzewany powyżej temperatury ula i nie jest filtrowany maszynowo.
Dla naszych produktów są wybierane z wielką starannością, tylko najlepsze surowce. Dzięki temu nasze miody mogą pomóc ludziom zachować zdrowie.
Nowozelandzki miód Manuka zajmuje wyjątkową pozycję w światowym rankingu miodów ze względu na jego niezwykle wysoką aktywność antybakteryjną. W Instytucie Chemii Żywności na Politechnice w Dreźnie prof. Henle był w stanie zidentyfikować substancję odpowiedzialną przede wszystkim za antybakteryjne działanie miodu Manuka: metyloglioksal (MGO). W przeciwieństwie do zwykłego miodu, tylko nowozelandzki miód Manuka ma znacząco wysoką zawartość tego aktywnego związku. Ze względu na silne działanie antybakteryjne, wielu alternatywnych praktyków i naturopatów poleca miód Manuka do wielu zastosowań wewnętrznych i zewnętrznych.
W 2015 roku rozpoczęło się partnerstwo między dwoma rodzinnymi firmami HOYER z Niemiec i TranzAlpine z Nowej Zelandii. Od tego czasu firma HOYER jest wyłącznym importerem znanego na całym świecie ekologicznego miodu manuka TranzAlpine. Od ponad 25 lat TranzAlpine jest certyfikowana zgodnie z międzynarodowymi wytycznymi BioGro w zakresie pszczelarstwa ekologicznego, które są porównywalne z wymogami znanych w Niemczech stowarzyszeń ekologicznych, m.in. „Naturland” lub „Bioland”.
Firma HOYER nadal przetwarza miód zgodnie ze starymi praktykami pszczelarskimi. Rozpoczyna się to od selekcji tylko dojrzałego miodu, który nie jest następnie podgrzewany powyżej temperatury ula i nie jest filtrowany maszynowo.
Dla naszych produktów są wybierane z wielką starannością, tylko najlepsze surowce. Dzięki temu nasze miody mogą pomóc ludziom zachować zdrowie.
Nowozelandzki miód Manuka zajmuje wyjątkową pozycję w światowym rankingu miodów ze względu na jego niezwykle wysoką aktywność antybakteryjną. W Instytucie Chemii Żywności na Politechnice w Dreźnie prof. Henle był w stanie zidentyfikować substancję odpowiedzialną przede wszystkim za antybakteryjne działanie miodu Manuka: metyloglioksal (MGO). W przeciwieństwie do zwykłego miodu, tylko nowozelandzki miód Manuka ma znacząco wysoką zawartość tego aktywnego związku. Ze względu na silne działanie antybakteryjne, wielu alternatywnych praktyków i naturopatów poleca miód Manuka do wielu zastosowań wewnętrznych i zewnętrznych.
- Parametry
Brak produktów do wyświetlenia
|
I bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|