• Kategorie
  • Szukaj
  • do gotowania smażenia i pieczenia

olej z nieprażonych ziaren arganii* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność Średnia dostępność
69.15 -8% 63.45
szt. Do przechowalni
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
Dostępność Duża dostępność
35.00
szt. Do przechowalni
  Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
Dostępność Duża dostępność
20.95
szt. Do przechowalni
Kompozycja MASŁA ghee i oleju słonecznikowego zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy) oraz witaminę E. Intensywny smak MASŁA idealnie pasuje do warzyw, smażonych ziemniaków, naleśników i ryb.
Dostępność Duża dostępność
44.95
szt. Do przechowalni
Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej. 
Dostępność Duża dostępność
45.95
szt. Do przechowalni
Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej. 
Dostępność Duża dostępność
25.95
szt. Do przechowalni
Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków.
Do pieczenia, smażenia i przyrządzania potraw w woku.
Dostępność Duża dostępność
37.95
szt. Do przechowalni
Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków.
Dostępność Duża dostępność
29.95
szt. Do przechowalni
Olej jest stabilny termicznie, może byc stosowany do gotowania i pieczenia. Tłoczony na zimno..
Olej jest stabilny termicznie, może być stosowany do gotowania i pieczenia. Tłoczony na zimno.
Olej rzepakowy jest naturalnie bogaty w kwas alfa-linolenowy (omega-3), który nasz organizm musi czerpać z pożywienia, ponieważ sam nie może go syntetyzować. Olej rzepakowy dostarczy Ci również cennej witaminy E!
Dostępność Duża dostępność
37.25
szt. Do przechowalni