-
Witamina C z kapusty kwas L-askorbinowy 100g SKARBY GAI
Produkt pozyskany z kapusty i naturalnych składników roślinnych dzięki czemu ma dużo łagodniejszy i przyjemniejszy cytrynowy smak. Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-Fermentacji.
Dostępność | Średnia dostępność 4 szt. |
Produkt pozyskany z kapusty i naturalnych składników roślinnych dzięki czemu ma dużo łagodniejszy i przyjemniejszy cytrynowy smak. Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-Fermentacji.
Witamina C nie powoduje podrażnienia błon śluzowych żołądka.
Witamina C ma postać białego, bardzo drobnego proszku. Cechuje się wysoką higroskopijnością. Bardzo dobrze i stosunkowo szybko rozpuszcza się w wodzie.
Proces produkcyjny (ekstrakcji kapusty do postaci drobnego białego proszku) jest całkowicie naturalny i odbywa się bez użycia chemii.
Kapusta to bardzo popularny składnik codziennej diety. Jest lubiana i ceniona przez miliony Polaków. Dlatego nasz kwas L-askorbinowy wzbudza zainteresowanie wszystkich tych konsumentów, którzy cenią smak i walory zdrowotne tego warzywa.
Witamina C: - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, - wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym, - pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości i chrząstki.
Zalecana dzienna dawka do spożycia: 1,5g (1/2 miarki dołączonej do opakowania) 1 raz dziennie. Proszek należy wsypać do szklanki z wodą lub z sokiem dokładnie wymieszać. Najlepiej stosować rano lub 30 minut przed posiłkiem.
Ostrzeżenia: nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego tryby życia są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
- Producenci