• Miód Manuka MGO 550+, 250g HECADI

Doskonały, aby zaczynać od niego dzień. Stworzony do brania przez cały rok, a wręcz niezbędny w sezonie zimowym.

205.95
szt. Do przechowalni
Dostępność Średnia dostępność

Jego ojczyzną jest Nowa Zelandia gdzie panują optymalne  warunki klimatyczne dla leptospermum scoparium. Jest to unikatowy, przepiękny i obłędnie pachnący krzew. Jego kwitnienie trwa zaledwie 4-6 tygodni, a pojedyncze kwiaty są otwarte tylko przez 5 dni. Poza walorami dekoracyjnymi pszczoły miodne (Apis mellifera) wytwarzają z niego Miód Manuka MGO 550+, narodowy skarb Nowozelandczyków. Określany jest on jako miód jednoodmianowy czyli powstający z kwiatów tylko jednej rośliny.

Co oznacza  MGO w miodach manuka?
MGO czyli methylglyoxal to naturalny i kluczowy  składniknowozelandzkich miodów. Jego zawartość można określić jako  kilkadziesiąt razy wyższą niż w tradycyjnych polskich miodach. To właśnie MGO determinuje niezwykłe walory Manuki. Oznaczenie MGO 550+ mówi o minimalnym stężeniu związku podanym w mg/kg. Im wyższa wartość, tym wzrastają możliwości jego zastosowania.

MGO powstaje z DHA, związku obecnego w nektarze. W trakcie dojrzewania miodu DHA zamienia się w MGO. Dalsze leżakowanie produktu pozwala mu osiągnąć wartość nawet do 120% wyższą niż deklarowana przez producenta.

Pochodzenie – Nowa Zelandia

Skład –  100% Miód Manuka

Konsystencja – kremowa

Kolor – bursztynowo – złoty  

Smak – unikalny

Sposób przechowywania – temperatura pokojowa, miejsce nienarażonym na działanie promieni słonecznych

Spożywanie miodu nie jest wskazane w przypadku:

alergii na miód i produkty pszczele, cukrzycy, ścisłej diety, dla niemowląt, kobiety w ciąży i karmiących

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Produkty podobne
  • Producenci