-
KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO TOPINAMBUR BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - JOY DAY
Skład podstawowy wszystkich koncentratów: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (66,7%)(PEŁNA IDENTYFIKACJA SZCZEPÓW) ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (33,3%)
Dostępność | Duża dostępność 19 szt. |
TOPINAMBUR
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: w terapiach odtoksyczniających i oczyszczania wątroby osobom starszym i rekonwalescentom dla wsparcia organizmu bogactwem jego składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych dla opóźnienia procesów starzenia się komórek
Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu.
Absolutna wyjątkowość na polskim i europejskim rynku!
Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY, to jedyne polskie koncentraty takich napojów. Uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji.
Nie wymagają pasteryzacji. Są bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, słodzików i bez dodatku cukru.
Badania koncentratów napojów probiotycznych serii JOY DAY wykonane przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolnego w Warszawie wykazały między innymi, że koncentrat zawiera aż 12 związków antyseptycznych i prozdrowotnych. Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa wykazały właściwości antyoksydacyjne tych koncentratów probiotycznych.
Koncentraty zawierają znaczne ilości probiotycznych, żywych kultur symbiotycznych bakterii (min 2×107 jtk/ml). Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobacterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, mikroelementy, kwasy organiczne i antyoksydanty.
Składniki koncentratów napojów serii JOY DAY wpływają na:
-
ułatwienie trawienia i pracy układu pokarmowego
-
procesy przemiany materii
-
układ odpornościowy
-
łagodzenie objawów alergii
-
obniżenie poziomu cholesterolu
-
poprawę perystaltyki jelit
-
zapobieganie biegunkom i zaparciom
-
neutralizację toksyn wytwarzanych w organizmie przez drobnoustroje patogenne
-
poprawę krążenia krwi i wzmocnienie naczyń krwionośnych
-
poprawę aktywności fizycznej i umysłowej
-
poprawę wyglądu skóry
-
spowalnianie procesów starzenia komórek
- SKŁADNIKI
zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (2x107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei LC 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z fermentowanych warzyw* (20%) (bulwy topinambura* 66,7%, korzeń marchwi* 16,7%, korzeń pasternaka* 16,6%), sok jabłkowy* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym, ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 72 kJ / 17 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 3,8 g
w tym cukry - < 0,5 g
Błonnik - < 0,5 g
Białko -< 0,5 g
Sól - < 0,01 g
ZALECANE SPOŻYCIE
Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem. - UWAGA
Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.
ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.
- Producenci