• Kategorie
  • Szukaj
  • Producent - BIO PLANETE oleje tłoczone na zimno FRANCJA\NIEMCY

Idealny w połączeniu z twarogiem, ziemniakami oraz świeżymi warzywami. Dodatek do potraw na zimno.
Dostępność Duża dostępność
24.95
szt. Do przechowalni
Olej rzepakowy jest naturalnie bogaty w kwas alfa-linolenowy (omega-3), który nasz organizm musi czerpać z pożywienia, ponieważ sam nie może go syntetyzować. Olej rzepakowy dostarczy Ci również cennej witaminy E!
Dostępność Duża dostępność
37.25
szt. Do przechowalni
Powstaje przez jednokrotne tłoczenie na zimno dojrzałych nasion rzepaku. Podkreśla smak potraw podawanych na zimno. Jego orzechowy smak idealnie pasuje do sałatek coleslaw, a także sałatek z fasolą, ziemniakami i makaronem.
Dostępność Duża dostępność
20.35
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI olej rzepakowy*(64%), olej słonecznikowy*(18%), oliwa z oliwek extra virgin*(18%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność Średnia dostępność
25.55
szt. Do przechowalni
SKŁADNIKI ekologiczny olej z prażonych nasion sezamu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność Średnia dostępność
23.45
szt. Do przechowalni
Olej sezamowy jest ceniony w kuchni makrobiotycznej. Charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem. Nadaje przygotowanym potrawom lekko azjatycki aromat. Na krótko przed podaniem dodawany jest do dań z warzyw, RYB, ryżu i makaronu.
Dostępność Duża dostępność
49.65
szt. Do przechowalni
MASŁO shea BIO PLANÈTE to cząstka Afryki w europejskiej kuchni. To „złoto afrykańskich kobiet” jest nie tylko stosowane tradycyjnie w kosmetyce (do pielęgnacji skóry i włosów) i medycynie, ale jest także obecne w diecie. MASŁO shea łatwo się rozsmarowuje, ma neutralny smak i zapach oraz dużą odporność na wysokie temperatury i dlatego nadaje się do pieczenia i smażenia. Ze względu na te właściwości mieszkańcy regionów, w których jest wytwarzane, używają go tradycyjnie jako tłuszczu do smażenia i pieczenia. Szczególną zaletą MASŁA Shea BIO PLANÈTE jest to, że nadaje ono wypiekom wspaniale chrupiącą, rumianą skórkę. Oprócz tego zastępuje zwykłe MASŁO pochodzenia zwierzęcego i może być stosowane jako wegańska pasta do smarowania chleba.
Dostępność Średnia dostępność
38.15
szt. Do przechowalni
Olej przeznaczony do stosowania na surowo. Idealnie podkreśla smak ciepłych dań.
Dostępność Duża dostępność
18.75
szt. Do przechowalni
Olej przeznaczony do stosowania na surowo. Idealnie podkreśla smak ciepłych dań.
Dostępność Duża dostępność
31.65
szt. Do przechowalni
Dzięki delikatnemu tłoczeniu na zimno cenne składniki odżywcze, takie jak witamina E, zostają w pełni zachowane.
Dostępność Średnia dostępność
53.95
szt. Do przechowalni
Olej z orzechów włoskich jest źródłem kwasów tłuszczowych Omega-3. Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie (4 ml/ 1 łyżeczka)
Dostępność Duża dostępność
30.55
szt. Do przechowalni
Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.
Dostępność Duża dostępność
54.85
szt. Do przechowalni