-
YERBA MATE BIO 200 g DARY NATURY
Yerba mate, inaczej herbata paragwajska, wytwarzana jest z liści ostrokrzewu paragwajskiego, występującego naturalnie w Ameryce Południowej. Intensywna, charakterystyczna w smaku, wykazuje właściwości energetyzujące, niwelujące psychiczne i fizyczne zmęczenie, a także wspierające metabolizowanie lipidów oraz utrzymanie właściwej wagi ciała.
Dostępność | Średnia dostępność 6 szt. |
SKŁADNIKI
Yerba mate* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Inaczej przygotowuje się ją w Argentynie czy Brazylii, inaczej w Paragwaju lub na Bliskim Wschodzie. Podobnie jak nie ma jednego właściwego sposobu parzenia kawy czy herbaty. Najczęściej jednak mate przygotowuje się i pije w naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają też z innych materiałów). Niezbędna jest także bombilla, przez którą pije się napar.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
I sposób przygotowania:
1 łyżeczkę Yerba mate zalać szklanką gorącej wody (ok. 80⁰C) i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
II sposób przygotowania:
Wkładamy bombillę do naczynia. Nasypujemy Yerba mate od ½ do ¾ objętości. Zalewamy susz gorącą, ale nie wrzącą wodą.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
- Producenci