
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
SPRAWNA WĄTROBA 60 KAPSUŁEK PCF


Składniki roślinne zawarte w produkcie wspomagają detoksykację organizmu, wspierają i poprawiają sprawność wątroby.
Dostępność |
Duża dostępność
|
Tabela wartości odżywczych
Zawartość składników w porcji
|
DRUG Extract Ratio |
% RWS |
Zawartość w 1 kapsułce |
Ekstrakt z chlorelli, algi morskiej | DER 10:1 | – | 100 mg |
Ekstrakt z kłącza kurkumy | DER 10:1 | – | 40 mg |
Ekstrakt z karczocha | DER 10:1 | – | 40 mg |
Ekstrakt z ostropestu plamistego | DER 10:1 | – | 40 mg |
Ekstrakt z mniszka lekarskiego | DER 10:1 | – | 40 mg |
Ekstrakt z cytryńca chińskiego | DER 10:1 | – | 40 mg |
Ekstrakt z kopru włoskiego | DER 10:1 | – | 40 mg |
Ekstrakt z berberyny | DER 10:1 | – | 40 mg |
Ekstrakt z owoców dzikiej róży | DER 10:1 | – | 40 mg |
Ekstrakt z pieprzu czarnego | DER 10:1 | – | 40 mg |
Pozostałe składniki: substancja wypełniająca: Celuloza mikrokrystaliczna.
Kapsułka pochodzenia roślinnego.
Kapsułka celulozowa (hydroksypropylometyloceluloza).
Suplement diety.
ZALECANE SPOŻYCIE
Stosować przez 30 dni 1 x dziennie po 1 kapsułce, popijając wodą. Suplementację powtórzyć po 30 dniach.
UWAGA
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować u dzieci poniżej 12 lat, kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Skonsultować dawkowanie suplementu z lekarzem aby uniknąć interakcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
5) Mniszek lekarski – Mniszek lekarski to nie tylko popularna roślina o intensywnym, żółtym kolorze, lecz także prawdziwa skarbnica zdrowia. Powszechnie roślina ta uchodzi za jedną z najskuteczniejszych w terapii chorób wątroby. Mniszek lekarski z powodzeniem może być stosowany przy osłabieniu czynności wątroby, to cenna roślina o właściwościach ściągających i przeciwzapalnych. Mniszek wykazuje działanie żółciotwórcze, żółciopędne, a także przeczyszczające. Dodatkowo mniszek lekarski wspomaga proces odtruwania organizmu przez nerki.
Po to drogocenne zioło warto sięgnąć w schorzeniach przewodów żółciowych, a także schorzeniach pęcherzyka żółciowego, przewlekłych dolegliwościach wątroby, problemach trawiennych czy skórnych.
6) Cytryniec chiński – Czerwone, kuliste jagody cytryńca chińskiego są znane jako środek na wątrobę, przemęczenie, a także jako afrodyzjak. W cytryńcu chińskim znaleziono substancje o nazwie lignany, które działają ochronnie na wątrobę, zapobiegania jej uszkodzeniom i przyspiesza regenerację, m.in. w przebiegu wirusowego zapalenia wątroby i stanów zapalnych wątroby wywołanych czynnikami chemicznymi. Lignany działają ochronnie na wątrobę dlatego, że aktywują enzymy w komórkach wątroby, które produkują glutation – najmocniejszą substancję antyoksydacyjną. Poza tym ligniany niszczą substancje chemiczne, które przyczyniają się do powstania stanów zapalnych w różnych komórkach organizmu człowieka.
7) Koper włoski – (inne nazwy fenkuł, foeniculum vulgare) to roślina charakteryzująca się wieloma właściwościami leczniczymi. Już w starożytności stosowano go na ból głowy, kolki i choroby skórne. Zresztą do dnia dzisiejszego koper poleca się na kolki u niemowląt. Liczne badania udowodniły antygrzybiczne, antybakteryjne oraz antyoksydacyjne działanie kopru włoskiego. Co więcej, chroni on wątrobę poprzez zmniejszanie poziomu enzymów takich jak transaminaza asparaginowa, alkaliczna fosfataza. Koper włoski jest także moczopędny, co pomaga w szybszym pozbywaniu się nadmiaru wody z organizmu. Można włączyć go więc do diety, gdy cierpimy na niewydolność nerek czy mamy problemy z wątrobą
8) Berberyna – W medycynie naturalnej, Berberynę ceniono, chociażby ze względu na skuteczne oddziaływanie na wątrobę i woreczek żółciowy. Berberyna działa rozkurczowo na mięśnie gładkie, wspomagając procesy wydzielania żółci, a także łagodnie obniżając ciśnienie krwi. Dodatkowo berberyna wykazuje silne działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe. Dzięki swoim właściwościom bakteriobójczym nazywa się ją „roślinnym antybiotykiem”. Warto podkreślić, że jest ona skutecznym remedium obniżającym poziom cukru i choleterolu we krwi.
9) Owoce dzikiej róży – Badania nad owocem dzikiej róży wykazały jej działanie redukujące nadtlenki lipidów w wątrobie i nerkach. Ekstrakty z dzikiej róży wypłukują nadmiar wapnia z nerek, a także redukują ilość i wielkość kamieni szczawianowych. Dzika róży ma korzystny wpływ na prace wątroby i nerek oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Roślinę docenia wiele osób chorujących na miażdżycę, gdyż zawarte w niej flawonoidy redukują reaktywowany tlen z krwi.
10) Pieprz czarny – Pieprz czarny nadaje smaku i charakteru niemal wszystkim potrawom. Nie wszyscy jednak wiedzą, że oprócz walorów kulinarnych, ma również cenne właściwości. Dzięki zawartości piperyny w pieprzu, zwiększa przyswajalność składników odżywczych, witamin i składników mineralnych. Ma działanie antyoksydacyjne – pieprz czarny to antyoksydant, który wywołuje działanie przeciwnowotworowe, a także przeciwmiażdżycowe, przeciwwrzodowe, pieprz czarny zapobiega ponadto chorobie Alzheimera, a dodatkowo działa przeciwepileptycznie, obniża poziom glukozy we krwi, zmniejsza również poziom hormonów tarczycy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Producenci