-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
-
-
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
SÓL NISKOSODOWA MAGDI 500 G
Przeznaczona do powszechnego użytku w celu zapobiegania bądź zmniejszenia ryzyka chorób układu krążenia, a szczególnie nadciśnienia tętniczego.
| Dostępność |
Duża dostępność
|
| Kod kreskowy | |
| EAN |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Sól niskosodową „MAGDISOL” należy stosować zamiast zwykłej soli kuchennej, ponieważ zastąpienie w niej ok. 30% sodu – potasem, wpływa na zdecydowaną poprawę gospodarki wodnej organizmu, działając tym samym regulująco na ciśnienie tętnicze krwi.
Obecność magnezu – „pierwiastka życia” działa korzystnie, gdyż powoduje wypieranie metali ciężkich z organizmu. Jednocześnie używanie soli „MAGDISOL” nie zmienia walorów smakowych potraw
Wzbogaca naszą dietę o jod, magnez i potas. Szczególnie polecana w chorobach tarczycy (niedoczynność tarczycy i inne). Zmniejsza ryzyko chorób wieńcowych, zawału serca i innych.
Zawartość w 100 g:
- sód 29,0 g
- potas 12,5 g – 625% DZS
- magnez 360 mg – 96% DZS
- jod 2300 µg – 1533% DZS
DZS = zalecane dzienne spożycie
Dietetyczna sól niskosodowa „MAGDISOL” pojawiła się na rynku już w 1994 r. jako wynik starań dwóch zespołów o pasjach społecznikowskich. Jeden to Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie, w którym prof. Baryłko-Piekielna prowadziła badania dotyczące związku między nadmiernym spożywaniem sodu, a zwiększonym ryzykiem wystąpienia chorób układu krążenia (szczególnie nadciśnienia tętniczego).
Producent:
P.P.H.MANAWITA
85-303 Bydgoszcz, ul. Piękna 13
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
12.95