• SÓL NISKOSODOWA MAGDI 500 G

Symbol: 2E16-646F4

Przeznaczona do powszechnego użytku w celu zapobiegania bądź zmniejszenia ryzyka chorób układu krążenia, a szczególnie nadciśnienia tętniczego.

8.00
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

Sól niskosodową „MAGDISOL” należy stosować zamiast zwykłej soli kuchennej, ponieważ zastąpienie w niej ok. 30% sodu – potasem, wpływa na zdecydowaną poprawę gospodarki wodnej organizmu, działając tym samym regulująco na ciśnienie tętnicze krwi. 

Obecność magnezu – „pierwiastka życia” działa korzystnie, gdyż powoduje wypieranie metali ciężkich z organizmu. Jednocześnie używanie soli „MAGDISOL” nie zmienia walorów smakowych potraw

Wzbogaca naszą dietę o jod, magnez i potas. Szczególnie polecana w chorobach tarczycy (niedoczynność tarczycy i inne). Zmniejsza ryzyko chorób wieńcowych, zawału serca i innych. 

Zawartość w 100 g:

  • sód 29,0 g
  • potas 12,5 g – 625% DZS
  • magnez 360 mg – 96% DZS
  • jod 2300 µg – 1533% DZS

DZS = zalecane dzienne spożycie

Dietetyczna sól niskosodowa „MAGDISOL” pojawiła się na rynku już w 1994 r. jako wynik starań dwóch zespołów o pasjach społecznikowskich. Jeden to Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie, w którym prof. Baryłko-Piekielna prowadziła badania dotyczące związku między nadmiernym spożywaniem sodu, a zwiększonym ryzykiem wystąpienia chorób układu krążenia (szczególnie nadciśnienia tętniczego).

Producent: 

P.P.H.MANAWITA

85-303 Bydgoszcz, ul. Piękna 13

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Ostatnio oglądane produkty