-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
0,00 zł
0
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
- Kategorie
- Szukaj
-
OLEJE OLIWY I INNE TŁUSZCZE
Oleje tłoczone na zimno produkowane są w specjalnych prasach w których temperatura nie przekracza 50 stopni C co pozwala zachować najwięcej wartości odżywczych, w tym kwasy Omega 3 i 6, i wit E. Oleje ekologiczne mają szerokie zastosowanie: do sałatek ,sosów, smażenia i pieczenia. Niektóre z nich znajdują też zastosowanie w kosmetyce. W swojej ofercie posiadamy również margaryny ekologiczne roślinne i masło klarowane ghee nadające się do smarowania, pieczenia i smażenia (temperatura tzw. dymienia wynosi 250 stopni)
SKŁADNIKI
olej słonecznikowy*, tłuszcze roślinne* (olej palmowy*, olej kokosowy*), woda, oliwa z oliwek extra virgin* (12 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika*),...
16.95
MASŁO EKSTRA KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO 200 g
| Dostępność | Duża dostępność |
15.45
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
| Dostępność | Duża dostępność |
40.65
Masło klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
| Dostępność | Duża dostępność |
51.95
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
| Dostępność | Duża dostępność |
80.75
olej z nieprażonych ziaren arganii* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
| Dostępność | Średnia dostępność |
69.15
-8%
63.45
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C.
Dzięki procesowi odwadniania bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków.
Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
| Dostępność | Duża dostępność |
35.00
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C.
Dzięki procesowi odwadniania bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków.
Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
| Dostępność | Duża dostępność |
20.95
Idealny w połączeniu z pizzą, makaronem lub do marynowania. Zaledwie kilka kropel wystarcza, aby wzbogacić smakowo danie.
| Dostępność | Duża dostępność |
29.95
Kompozycja MASŁA ghee i oleju słonecznikowego zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy) oraz witaminę E. Intensywny smak MASŁA idealnie pasuje do warzyw, smażonych ziemniaków, naleśników i ryb.
| Dostępność | Duża dostępność |
44.95
Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej.
| Dostępność | Duża dostępność |
45.95
Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej.
| Dostępność | Duża dostępność |
25.95