-
Miód Manuka MGO 250+ 250g Manuka Health New Zealand
Informacje podstawowe Miód Manuka MGO™ 250+ w małym, 250 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Dostępność | Średnia dostępność 6 szt. |
Informacje podstawowe
Nowozelandzki, Miód Manuka MGO™ 250+ w małym, 250 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+ (nawet do 381,8 mg/kg MGO)
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Certyfikat MGO™ podaje gwarantowaną ilość methylglyoxalu, rzeczywista zawartość może być wyższa, czego dowodzą wyniki badań.
W październiku 2018 roku firma Propharma po raz kolejny na własną rękę zleciła badania zawartości methylglyoxalu (MGO) w swoich miodach. W niezależnym laboratorium, podobnie jak w 2016 roku, potwierdzono, że ilość methylglyoxalu w słoiczku jest znacznie wyższa niż podaje producent na opakowaniu. Różnice między deklarowaną, a faktyczną zawartością MGO przedstawia poniższa tabelka.
Tabela przedstawiająca wyniki badań zawartości methylglyoxalu przeprowadzonych w 2018 roku:
Gwarantowana zawartość MGO™ |
Rzeczywista zawartość MGO™ |
100+ |
179,7 mg/kg |
250+ |
381,8 mg/kg |
400+ |
608,1 mg/kg |
550+ |
770,5 mg/kg |
Gwarantowana zawartość MGO™ |
Rzeczywista zawartość MGO™ |
100+ |
179,7 mg/kg |
250+ |
381,8 mg/kg |
400+ |
608,1 mg/kg |
550+ |
770,5 mg/kg |
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 335 kcal | 210 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >25 mg | >3,75 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.
Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+ (nawet do 381,8 mg/kg MGO)
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
- Producenci