![""VEGETARIUS"" ADAM EJGIRD-ZALESKI](/upload/ekologia/logos//VEGETARIUS111%283%29.jpg)
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g - NIRO
![MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g - NIRO MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g - NIRO](/images/ekologia/5000-6000/MAKARON-RAZOWY-ORKISZOWY-SPIRELLI-BIO-400-g_%5B5314%5D_480.jpg)
![MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g - NIRO MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g - NIRO](/images/ekologia/5000-6000/MAKARON-RAZOWY-ORKISZOWY-SPIRELLI-BIO-400-g_%5B5314%5D_480.jpg)
Makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne. Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
Dostępność |
Duża dostępność
|
Opis:
Makaron pełnoziarnisty ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu ekologicznego. Makaron wytwarzany mechanicznie - wytłaczany pod ciśnieniem, suszony oraz pakowany w torebki foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, oblepione nalepką informacyjną.
Sposób przygotowania:
Gotować 7 minut.
Składniki:
Świeżo zmielona mąka orkiszowa* (100%), woda.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry: 5,99 g
Błonnik: 3,85 g
Białko: 14,4 g
Sól: 0,015 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Producenci