-
HUMMUS Z AWOKADO BEZGLUTENOWY BIO 170 g FLORENTIN
Hummus jest bardzo popularny na Bliskim Wschodzie. Jego głównymi składnikami są gotowana ciecierzyca oraz pasta SEZAMowa tahini. Hummus Florentin może być wykorzystywany na wiele sposobów: jako dip polany oliwą z oliwek i cytryną, z chlebem pita, do mięs oraz sałatek.
Dostępność | Duża dostępność 47 szt. |
SKŁADNIKI
gotowana ciecierzyca* (64 %) (woda, ciecierzyca*), awokado* (20 %), woda, pasta SEZAMOWA* (tahini*) (10 %), natka pietruszki*, sok z limonki*, sól morska, czosnek*, regulator kwasowości: kwas mlekowy**. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składnik pozyskany z trzciny cukrowej)
OPIS
Pasta z ciecierzycy z tahini i awokado.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 640 kJ/150 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
w tym kwasy nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 8,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 6,9 g
Sól: 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu, w temperaturze do +7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.
- Producenci