![""VEGETARIUS"" ADAM EJGIRD-ZALESKI](/upload/ekologia/logos//VEGETARIUS111%283%29.jpg)
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
FALAFEL BEZGLUTENOWY BIO 240 g - FLORENTIN
![FALAFEL BEZGLUTENOWY BIO 240 g - FLORENTIN FALAFEL BEZGLUTENOWY BIO 240 g - FLORENTIN](/images/ekologia/5000-6000/FALAFEL-BIO-240-g_%5B5922%5D_480.jpg)
![FALAFEL BEZGLUTENOWY BIO 240 g - FLORENTIN FALAFEL BEZGLUTENOWY BIO 240 g - FLORENTIN](/images/ekologia/5000-6000/FALAFEL-BIO-240-g_%5B5922%5D_480.jpg)
Jedna z najbardziej popularnych przekąsek Bliskiego Wschodu. Falafel Florentin produkowany jest zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Główne składniki to ciecierzyca, natka pietruszki, czosnek. Doskonały dodatek do chlebków pita.
Dostępność |
Duża dostępność
|
SKŁADNIKI
namoczona ciecierzyca* (70 %), cebula* (12 %), natka pietruszki* (9 %), woda, sól morska, kminek*, olej słonecznikowy*, czosnek*, substancja zagęszczająca: guma guar*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Jedna z najbardziej popularnych przekąsek Bliskiego Wschodu. Falafel Florentin produkowany jest zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Główne składniki to ciecierzyca, natka pietruszki, czosnek.
Doskonały dodatek do chlebków pita.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Patelnia: smażyć przez 4-5 min na niewielkiej ilości oleju, od czasu do czasu obracać
Piekarnik: piec przez 4-6 min. w temperaturze 220 stopni Celsjusza
Frytkownica: smażyć przez 6-8 min. w temperaturze 180 stopni Celsjusza
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1009 kJ/241 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 7,6 g
Sól: 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.
- Producenci