-
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, o smaku imbirowo-cytrynowym Manuka Health New Zealand
Znajdujący się w składzie cukierków miód Manuka MGO™ 400+ ma wysoką zawartość methylglyoxalu powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka)
Dostępność | Średnia dostępność 5 szt. |
Opis
Substancje takie jak: Miód Manuka MGO™ 400+, witamina C zostały dodane w momencie chłodzenia mieszaniny, aby zachować ich właściwości. Miód Manuka MGO™ 400+ Znajdujący się w składzie cukierków miód Manuka MGO™ 400+ ma wysoką zawartość methylglyoxalu powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Dla porównania methylglyoxal w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Methylglyoxal jest składnikiem, który odpowiada za unikalne właściwości miodów Manuka.
Cukierki zawierają witaminę C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Etykieta
Składniki: cukier trzcinowy, syrop glukozowy, Miód Manuka MGO™ 400+ 8%, woda, naturalny aromat imbiru 0,36%, naturalny aromat cytrynowy 0,28%, witamina C (kwas askorbinowy) 0,11%.
Składniki aktywne | w 4,3 g (1 cukierek) | w 21,5 g (5 cukierków)* |
---|---|---|
Miód Manuka MGO™ 400+ |
344 mg | 1720 mg |
Witamina C |
4,9 mg (6% RWS**) |
24,5 mg (31% RWS**) |
*zalecana dzienna porcja produktu. W opakowaniu znajdują się 3 porcje.
**referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej
Zalecane spożycie: rozpuszczać cukierek powoli w ustach. Spożywać do 5 cukierków dziennie. Nie podawać dzieciom poniżej 6 roku życia. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut diety. Pamiętaj o zrównoważonym sposobie żywienia oraz o prowadzeniu zdrowego trybu życia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Najlepiej spożyć przed: patrz bok opakowania
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Kraj pochodzenia cukru trzcinowego: Nowa Zelandia
Masa netto: 65 g (15 cukierków)
- Producenci