-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
0,00 zł
0
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej wysyłki brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
- Kategorie
- Szukaj
-
Producent - BIO FOOD POLSKA
Od producenta: Żywność Ekologiczna Bio Food od samego początku swojego powstania tj. od
1994 roku zajmuje się wyłącznie przetwórstwem owoców i warzyw
ekologicznych.
Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości ekologicznych soków z warzyw kiszonych oraz przetworów z warzyw i owoców. Uzupełnieniem asortymentu są ekologiczne syropy, oleje, octy, pasty oraz musy owocowe w wyciskanych tubkach.
Wiele naszych produktów, a zwłaszcza soki kiszone z warzyw, postrzegane są przez współczesną medycynę jako żywność będąca doskonałą profilaktyką w wielu chorobach układu pokarmowego oraz chorób nowotworowych. W tych ostatnich schorzeniach soki kiszone ze względu na łatwą przyswajalność makro i mikroelementów oraz obecność związków antocyjanowych pochodzących z buraka, marchwi, selera lub czerwonych winogron mogą działać zarówno profilaktycznie, jak i wspomagać leczenie farmakologiczne.
Badania naszych soków z buraka kiszonego oraz soku z kiszonej kapusty prowadzone w latach 2010-2011 przez SGGW w Warszawie udowodniły, że soki te niszczyły komórki nowotworowe raka żołądka. Raport z badań można pobrać z naszej strony https://biofood.pl/do-pobrania
W roku 2012 ekologiczny sok z marchwi kiszonej został nagrodzony Złotym Medalem na Targach Natura Food jako najlepszy produkt ekologiczny na rynku polskim. W tym samym roku ekologiczny sok z buraka kiszonego został uznany za produkt innowacyjny i otrzymał certyfikat „Dobry produkt – wybór ekspertów” na gali organizowanej przez czasopismo Rynek Spożywczy.
W roku 2013 po raz kolejny otrzymaliśmy Złoty Medal targów Natura Food, tym razem za ekologiczny sok wielowarzywny.
W roku 2017 otrzymaliśmy kolejną – czwartą już nagrodę na Targach Natura Food w Łodzi za sok Kapusta + Moringa, a część dochodu ze sprzedaży tego soku została przeznaczona na podopiecznych fundacji Rak’n’Roll
Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości ekologicznych soków z warzyw kiszonych oraz przetworów z warzyw i owoców. Uzupełnieniem asortymentu są ekologiczne syropy, oleje, octy, pasty oraz musy owocowe w wyciskanych tubkach.
Wiele naszych produktów, a zwłaszcza soki kiszone z warzyw, postrzegane są przez współczesną medycynę jako żywność będąca doskonałą profilaktyką w wielu chorobach układu pokarmowego oraz chorób nowotworowych. W tych ostatnich schorzeniach soki kiszone ze względu na łatwą przyswajalność makro i mikroelementów oraz obecność związków antocyjanowych pochodzących z buraka, marchwi, selera lub czerwonych winogron mogą działać zarówno profilaktycznie, jak i wspomagać leczenie farmakologiczne.
Badania naszych soków z buraka kiszonego oraz soku z kiszonej kapusty prowadzone w latach 2010-2011 przez SGGW w Warszawie udowodniły, że soki te niszczyły komórki nowotworowe raka żołądka. Raport z badań można pobrać z naszej strony https://biofood.pl/do-pobrania
W roku 2012 ekologiczny sok z marchwi kiszonej został nagrodzony Złotym Medalem na Targach Natura Food jako najlepszy produkt ekologiczny na rynku polskim. W tym samym roku ekologiczny sok z buraka kiszonego został uznany za produkt innowacyjny i otrzymał certyfikat „Dobry produkt – wybór ekspertów” na gali organizowanej przez czasopismo Rynek Spożywczy.
W roku 2013 po raz kolejny otrzymaliśmy Złoty Medal targów Natura Food, tym razem za ekologiczny sok wielowarzywny.
W roku 2017 otrzymaliśmy kolejną – czwartą już nagrodę na Targach Natura Food w Łodzi za sok Kapusta + Moringa, a część dochodu ze sprzedaży tego soku została przeznaczona na podopiecznych fundacji Rak’n’Roll
Niepasteryzowany ekologiczny ocet spirytusowy.
| Dostępność | Duża dostępność |
12.75
OGÓRKI KISZONE BEZGLUTENOWE BIO 700 g
14.35
Doskonała podstawa tradycyjnej, polskiej zupy ogórkowej.
| Dostępność | Średnia dostępność |
7.95
Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków.
15.95
Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków.
| Dostępność | Duża dostępność |
29.95
OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 260 ml
| Dostępność | Duża dostępność |
22.95
ekologiczny olej kokosowy nierafinowany, z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno.
| Dostępność | Duża dostępność |
47.95
Powidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty
| Dostępność | Duża dostępność |
13.45
SKŁADNIKI
soki z kwaszonych: buraków* (40%), pomidorów* (20%), kapusty* (10%), ogórków* (10%), marchwi* (10%), brokułów* (10%), czosnek*, sól (*certufikowany składnik ekologiczny)
| Dostępność | Duża dostępność |
10.95
SOK Z BURAKA KISZONEGO NFC BEZGLUTENOWY BIO 1 L
| Dostępność | Duża dostępność |
12.55
Sok z ekologicznych buraków ćwikłowych, nie z koncentratu.
| Dostępność | Duża dostępność |
9.85
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z kapusty oraz pasteryzację.
8.45