-
BATON FRUPP DLA DZIECI LIOFILIZOWANY JABŁKO - JAGODA 9 g BEZGLUTENOWY - CELIKO
Baton FRUPP Kids jabłko - jagoda stworzyliśmy z myślą o najmłodszych konsumentach. To produkt BEZ DODATKU CUKRU! Zawiera naturalnie występujące cukry. Ma wysoką zawartość błonnika (29 %)! Nie ma dodatku tłuszczu i soli! Po prostu pyszna, owocowa przekąska dla dzieci!
Dostępność | Duża dostępność 167 szt. |
owoce jabłka (21%), jagody (10%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron ), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
FRUPP Kids to pyszna i wartościowa przekąska dla najmłodszych, która jest świetną alternatywą dla wysokokalorycznych i wysoko przetworzonych słodyczy i słonych przekąsek. Baton FRUPP Kids jabłko-jagoda jest bogatym źródłem błonnika i antyoksydantów. Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach. Baton jest bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli. Dodatkowo posiada certyfikat bezglutenowości nawadawany przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02 %) co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna - 1410 kJ/335 kcal; tłuszcz - 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g; węglowodany - 67 g, w tym cukry - 50 g; błonnik - 29 g; białko - 0,8 g; sól* - 0,02 g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
1 baton (9 g) stanowi 1 porcję.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
- Producenci