• ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU BEZGLUTENOWE BIFIVIT 1 g (2 FIOLKI)

SKŁADNIKI laktoza (z mleka), liofilizowane żywe kultury bakterii: Bifidobacterium lactis BI-04-SD5219, Bifidobacterium` lactis BI-07-SD5220, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infinitis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus,

17.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-3 dni
Dostępność Duża dostępność

SKŁADNIKI
laktoza (z mleka), liofilizowane żywe kultury bakterii: Bifidobacterium lactis BI-04-SD5219, Bifidobacterium` lactis BI-07-SD5220, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infinitis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus,

OPIS
Zakwaska do JOGURTu VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 00,0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 20,0 g
Białko - 8 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać OD +2 do +8 st. C

INFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać śladowe ilości laktozy

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci